Hlavní navigace

Rozšíření pokrytí Wi-Fi signálem

6. 11. 2015

Sdílet

 Autor: ASUS
ASUS představil bezdrátový opakovač RP-AC56

 

Novinka se postará o rychlé a spolehlivé pokrytí Wi-Fi signálem i na těžko přístupných místech v domě nebo bytě. Díky souběžnému provozu ve dvou pásmech (2,4 GHz i 5 GHz) nabízí RP‑AC56 celkovou rychlost přenosu dat až 1 167 Mb/s a také kompatibilitu se stávajícími routery a zařízeními. Nechybí mu ani dvojice výkonných externích MIMO antén pro lepší pokrytí. K jednoduchému a bezproblémovému nastavení i použití rozšiřovače RP-AC56 přispívají inteligentní funkce, jako je nastavení pomocí WPS nebo funkce ExpressWay, která zvyšuje výkon bezdrátového připojení i jeho stabilitu. Pomocí LED indikátorů síly signálu uživatelé snadno najdou nejvhodnější místo pro instalaci. Otočná zástrčka umožňuje zařízení umístit do optimální polohy bez ohledu na orientaci dostupné elektrické zásuvky. 

ASUS

Zařízení RP-AC56 má dva další režimy, díky nimž je ještě flexibilnější. Kromě režimu opakovače může pracovat také jako bezdrátový přístupový bod (AP) nebo jako bridge. V režimu AP ho můžete připojit k libovolné kabelové síti LAN – například v hotelu – a vytvořit osobní Wi-Fi hotspot poskytující připojení k internetu pro notebooky, telefony nebo jiná Wi-Fi zařízení. V režimu bridge připojíte jakékoli zařízení vybavené ethernetovým rozhraním, jako je chytrý televizor, multimediální přehrávač, herní konzole nebo počítač, a rozšíříte jej o funkci Wi-Fi.

Model RP-AC56 je vybaven řadou inteligentních funkcí, které zvyšují výkon a stabilitu bezdrátové sítě. ExpressWay je speciální funkce využívaná v případech, kdy je RP-AC56 připojen k routeru podporujícímu souběžný provoz ve dvou pásmech a kdy jsou v síti připojena zařízení podporující 5GHz pásmo. Je-li funkce ExpressWay zapnuta, RP-AC56 vyhradí jedno bezdrátové pásmo pro připojení k routeru a druhé pásmo pro připojení k bezdrátovým zařízením. Ve srovnání s běžným režimem, kdy rozšiřovač RP-AC56 využívá pro připojení k routeru i zařízením obě pásma, se tak můžete těšit na 100% zvýšení výkonu.

příloha_ovladnete_sva_data

ASUS RP-AC56 je nejen opakovač, který zvyšuje dosah a rychlost sítě Wi-Fi, ale zastane i roli bezdrátového hudebního přehrávače. Aplikace AiPlayer je zdarma dostupná pro zařízení se systémem Apple iOS i Android a podporuje přehrávání řady různých audio formátů prostřednictvím RP-AC56. Uživatelé mohou k RP-AC56 přes 3,5mm stereo zvukový konektor připojit sluchátka, aktivní reproduktory nebo Hi-Fi systém, a kdekoli v domácnosti si vychutnat streamovanou hudbu.

Opakovač Asus RP-AC56 se v Česku a na Slovensku prodává za 2 490 Kč, resp. 89,90 euro s DPH.

Byl pro vás článek přínosný?