Hlavní navigace

Samsung chce v Itálii a Francii zablokovat prodej iPhonu 4S

7. 10. 2011

Sdílet

Samsung Electronics přivítal nový iPhone hned několika žalobami, které mají za cíl zamezit prodeji tohoto smartphonu ve Francii a Itálii.

V žalobách podaných včera v Miláně a Paříži Samsung uvedl, že iPhone 4S porušuje jeho autorská práva a technologické patenty, kvůli čemuž by se nový telefon neměl na italském a francouzském trhu začít ani prodávat. Obě dvě žaloby poukazují na porušení dvou patentů, které se týkají technologie bezdrátové komunikace, konkrétně má jít o standard pro 3G mobilní telefony s názvem Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA).

Podle oficiálního prohlášení plánuje Samsung podat v následujících dnech žádosti o předběžné opatření u soudů i v dalších zemích. Včerejší podání žalob v Miláně a Paříži je dalším vyústěním patentového boje mezi Samsungem a Apple. Obě společnosti vedou v současné době spory na třech kontinentech - v Asii, Evropě a Severní Americe – které se týkají především tabletů. Apple totiž tvrdí, že tablet Galaxy Tab od Samsungu porušuje jeho průmyslový vzor zaregistrovaný již v roce 2004.

Byl pro vás článek přínosný?