Hlavní navigace

Samsung do „Galaxy S4“ nacpe Windows Phone

2. 4. 2014

Sdílet

 Autor: @evleaks/Techspot.com
Jestliže se vám vzhledově zamlouvá design od Samsungu, ale preferujete Windows Phone před Androidem, má pro vás jihokorejský výrobce něco, co by vás asi mohlo zajímat.

Podle článku na webu The Verge bude budoucí Ativ SE – jehož fotografie se již objevily na Twitteru – disponovat hardwarem podobným vybavení modelu Galaxy S4 i9506, a zároveň bude již z výroby osazen operačním systémem Windows Phone 8.

Samsung Ativ SE

Ano, evidentně bude Ativ SE vydán bez Windows Phone 8.1, a to i přesto, že tato verze systému by se měla objevit na konferenci BUILD Microsoftu už za několik málo dní. Smartphone dostane update až později, když už bude v prodeji; to je situace netypická pro Windows Phone, nicméně poměrně běžná v táboře Androidu.

Protože je zařízení založeno na hardwaru Galaxy S4, můžeme očekávat 5palcový AMOLED displej s Full HD rozlišením, zadní fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů, čip Qualcomm Snapdragon 800 SoC, 2 GB RAM, 16 GB interního úložiště a slot na microSD karty. Přestože se nejedná o nejnovější výbavu, které se dočkáme s vlajkovou lodí Galaxy S5, měl by být Ativ SE důstojnou konkurencí nejvýkonnějších smartphonů s Windows Phone typu Nokia Lumia Icon nebo Lumia 1520.

příloha_ovladnete_sva_data

Samsung Ativ SE údajně začne prodávat někdy v průběhu dubna operátor Verizon ve Spojených státech. Není zatím jasná cena ani to, zda se zařízení bude prodávat i mimo USA.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?