Hlavní navigace

Samsung Galaxy S III je konečně na světě

6. 5. 2012

Sdílet

 Autor: Samsung
Korejský Samsung představil dlouho očekávanou novinku, která se má stát novou vlajkovou lodí mezi smartphony značky: Galaxy S III.

Nový smartphone disponuje Super AMOLED displejem s úhlopříčkou 4,8 palce, což je oproti předchůdci významné zvětšení. Displej je koncipován v HD rozlišení (1 280 x 720 pixelů) s širokoúhlým poměrem stran 16:9. Mezi novinky patří především nové způsoby uživatelské interakce, jako je Smart stay, S Voice, Direct Call a Smart alert. Telefon tak dokáže rozpoznávat hlas, tvář i pohyby uživatele. Například díky S Voice můžete telefon plně ovládat hlasem, včetně ovládání hlasitosti, odesílání SMS a e-mailu či „jen“ ztišení budíku v případě, že se vám nechce vstávat.


Funkce S Beam zase dokáže jednoduše sdílet data mezi jednotlivými telefony S III. Lze toho docílit pouhým přiblížením dvou telefonů tohoto typu. Během tří minut tak odešlete třeba video o velikosti 1 GB, soubor o velikosti 10 MB pak pošlete za pouhé tři sekundy, a to bez nutnosti aktivovat Wi-Fi. Díky technologii Buddy photo share můžete sdílet fotografie se všemi přáteli, které označíte na konkrétním snímku.

Dalších dostupných funkcí je v podstatě nepřeberné množství, výrobce slibuje zlepšení oproti předchůdci takřka ve všech oblastech. Smartphone běží na nejnovějším operačním systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich a jeho vnitřní paměť je 16 nebo 32 GB, přičemž 64 GB verze se začne prodávat o něco později. Součástí jsou dva fotoaparáty, z toho primární (zadní) disponuje rozlišením 8 megapixelů, autofokusem a vestavěným bleskem, přední má rozlišení 1,9 megapixelu a zvládá nahrávat video v HD kvalitě v rychlosti 30 snímků za sekundu. Baterie telefonu má poměrně vysokou kapacitu – 2100 mAh. Mezi další technické specifikace patří čtyřjádrový procesor založený na ARM Cortex A9 s frekvencí 1,4GHz a operační paměť 1 GB RAM.

příloha_ovladnete_sva_data

Novinka se na českém trhu začíná prodávat od 4. června.


Byl pro vás článek přínosný?