Hlavní navigace

Samsung Galaxy S6: co lze očekávat (2.)

20. 7. 2014

Sdílet

 Autor: Samsung/PCadvisor.co.uk
Na internetu se objevily první spekulace o výbavě a datu vydání nové vlajkové lodi jihokorejského Samsungu.

Předchozí díl

Samsung Galaxy S6: specifikace

Jako obvykle internetem kolují šeptandy, které roztáčejí kolotoč fám o specifikacích a funkcích, jež Galaxy S6 nabídne. Některé jsou přehnané, jiné zní pravděpodobně.

Je téměř jisté, že Galaxy S6 bude využívat displej typu SuperAMOLED, což je preferovaná technologie Samsungu. Pokud jde o jeho velikost, trendem je větší displej u nových modelů, takže jestliže má Galaxy S5 5,1 palce, Galaxy S6 by mohl mít 5,5 palce, čímž by „dohnal“ model LG G3.

Pokud už hovoříme o LG G3, rozlišení Quad HD, kterým tato vlajková loď konkurence disponuje (tedy 1 440 × 2 560 pixelů) by mohlo být jedním z kandidátů i pro S6. Další možností je přímý přechod na 4K (2 160 × 3 840 pixelů). Quad HD nám však zní o něco pravděpodobněji, a to i přesto, že by Galaxy Note 4 měl být prvním 4K smartphonem.

Spekuluje se i o ohebném či zakřiveném displeji vyvíjeném Samsungem, který jsme měli možnost vidět na modelu Galaxy Round. Jeho využití pro Galaxy S6 je zatím nejisté. Je možné, ovšem nová vlajková loď nabídne displej spíše zcela rovný.

příloha_ovladnete_sva_data

Samsung Galaxy S5 byl v recenzích kritizován za nevalnou kvalitu jeho plastového těla, proto se mluví i o tom, že by S6 mohl být zpracován o něco kvalitněji. Pokud jde o materiál, hovoří se o grafenu.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?