Hlavní navigace

Samsung Galaxy Tab 10.1N a Galaxy Nexus se smí prodávat v Německu

9. 2. 2012

Sdílet

 Autor: © Junial Enterprises - Fotolia.com
Mnichovský soud zamítl předběžné opatření Applu a Samsung může v Německu prodávat tablet Samsung Galaxy 10.1N a smartphony Galaxy Nexus.

Samsung může v Německu prodávat tablet Samsung Galaxy 10.1N a smartphony Galaxy NexusZákaz prodeje na tablet Samsung Galaxy Tab 10.1 vydal německý soud v srpnu 2011. Na to Samsung obratně zareagoval vydáním upravené verze s označením 10.1N a elegantně jej obešel.

V aktuálním soudním líčení soud rozhodl, že Samsung patenty Applu neporušuje, jelikož nemají platnost s odůvodněním, že technologie existovaly dříve, než byl podán návrh na ochranu duševního vlastnictví. Patenty se týkají způsobu, jakým ovládáte rozhraní operačního systému. Konkrétně jde o rolování, změnu měřítka a otočení obrazovky.

Samsung tak nadále může prodávat na německém trhu svůj tablet Galaxy Tab 10.1N a smartphony Galaxy Nexus. Kartami ještě může zamíchat 9. února soud nižší instance, který má rozhodovat právě o Galaxy Tab 10.1N.

Apple se pokouší soustavně o blokování konkurence již od loňského jara. Ovšem postupně všechny soudy jak v Austrálii, Kalifornii a naposledy v Nizozemí rozhodly ve prospěch Samsungu.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?