Hlavní navigace

Samsung představil mobilní operační systém Bada

12. 12. 2009

Sdílet

Nový konkurent Symbianu, Google Android či Windows Mobile sází především na svou flexibilitu a konfigurovatelnost pro různorodá mobilní zařízení.

Samsung představil OS Bada s uvolnil jeho SDK

Korejská společnost Samsung Electronics na tiskové konferenci v Londýně představila již dříve avizovaný operační systém Bada určený primárně pro mobilní telefony. Společně s jeho představením veřejnosti byl uvolněn také Software Development Kit, který mohou využít vývojáři k úpravě svých aplikací pro operační systém Samsung Bada a zároveň i přetvoření samotného systému k obrazu svému, jenž bude přesně vyhovovat nárokům jejich telefonu.

Právě možnost konfigurovatelnosti na míru jednotlivým zařízením bude zřejmě hlavní zbraní nového Samsungu Bada, protože i konkurenční výrobci budou moci tento systém libovolně nastavit přesně pro účely jimi nabízených služeb a výkonu mobilního zařízení.

příloha_ovladnete_sva_data

Operační systém Samsung Bada se má stát přímým konkurentem Symbianu z dílny finské firmy Nokia, Google Android a Windows Mobile. Trh mobilních operačních systémů se nám tak v posledních měsících začíná opravdu zaplňovat, z čehož mohou mít radost všichni uživatelé, jelikož všichni výše zmínění konkurenti se budou jistě bít o své místo na trhu nabízením stále lepších a lepších služeb.

Byl pro vás článek přínosný?