Hlavní navigace

Samsung představil televize s operačním systémem Tizen

5. 1. 2015

Sdílet

 Autor: Samsung
Korejská korporace na veletrhu spotřební elektroniky CES 2015 v Las Vegas oznámila, že všechny Smart TV vyrobené v roce 2015 budou založeny na operačním systému Tizen.

Operační systém Tizen, standardizovaná open-source platforma, je flexibilní
a umožňuje přístup k bohatšímu obsahu a většímu počtu zařízení. Vývojářům umožňuje snadno vytvořit odpovídající obsah a zapojit tak uživatele do světa neomezených možností zábavy.

 

Budování naší SMART platformy na OS Tizen je průlomový krok směrem k mnohem inteligentnějšímu a integrovanému systému,“ řekl Won Jin Lee, výkonný viceprezident divize Visual Display Business společnosti Samsung Electronics. „Tizen nejenže již dnes dokáže našim zákazníkům přinést více zábavy, ale zároveň otevírá ohromný potenciál pro budoucnost domácí zábavy.“

 

Jednoduchý a snadný intuitivní přístup

Smart Hub prošel mnoha vylepšeními a je zobrazen na jedné obrazovce, která uživatelům umožňuje snadnou navigaci a rychlý přístup. Na první obrazovce se zobrazují nejvyužívanější ikony a nejnovější obsah vybraný na míru uživateli. Díky čtyřsměrnému ovládání je obsluha velmi přesná a rychlá.

 

Dalším důležitým vylepšením systému je snadná synchronizace televizoru s ostatními zařízeními. Pomocí Wi-Fi Direct je možné obsah jednoduše sdílet z mobilního zařízení do televizoru, a to díky jedinému kliknutí. Samsung TV dokáže díky funkci S Bluetooth Low Energy (BLE) automaticky vyhledat zařízení Samsung v blízkosti a připojit se k nim. Tato jednoduchá konvergence má zajímavý potenciál – uživatelé si mohou vychutnat zážitek napříč různými kompatibilními zařízeními. Uživatelé mohou také sledovat TV na svých mobilních zařízeních kdekoli v jejich domovské síti, i když je jejich televizor vypnutý.

 

Integrovaná zábava a jednoduchý přístup pro uživatele

Konzumace obsahu v roce 2015 zahrnuje mnohem více zařízení a velké množství různých zdrojů. Společnost Samsung si uvědomuje tento posun u uživatelů, přičemž její nová platforma byla navržena tak, aby poskytovala integrované možnosti zábavy, které jsou zároveň efektivní a výkonné. Mezi klíčová partnerství patří:

 

  • Samsung Sports Live umožňuje uživatelům sledovat hry naživo a zároveň zjišťovat informace o týmech či jednotlivých hráčích a jejich statistiky na jedné obrazovce. Samsung také uzavřel partnerství s globálními herními společnostmi a nabídne tak širokou a různorodou paletu her.
  • PlayStation Now je nová streamová herní služba dostupná v severní Americe, která nabízí hry určené pro PlayStation. Hrát je mohou uživatelé přímo ve SMART TV Samsung bez nutnosti pořizování samotné herní konzole. Díky službě PlayStation Now si hráči mohou zahrát stovky her kompatibilních s konzolí PlayStation®3 a stačí jim k tomu pouze spárovat svou SMART TV Samsung s ovladači DUALSHOCK 4.
  • Díky partnerství se společností Ubisoft je ve všech Smart TV Samsung k dispozici populární taneční hra Just Dance Now. Uživatelé budou moci hrát a tančit před svými televizory pomocí dálkového ovladače a mobilních zařízení Samsung. Zahrát si může několik hráčů současně.
  • Bingo HOME: Race to Earth je herní titul nového animovaného filmu od DreamWorks HOME, který je vybaven progresivní hrou bingo. Jedná se o neformální společenskou hru, kterou lze hrát na TV a dalších inteligentních zařízeních v domácnosti. Hra je umožněna díky technologii, kterou Samsung vyvinul ve spolupráci se společností Yahoo pro interakci více obrazovek (displejů) v obývacím pokoji.
  • Samsung Milk Video vybírá nejoblíbenější a nejzajímavější videoklipy z internetových stránek, aby uživatelům usnadnil přístup k prémiovému obsahu z rostoucího seznamu téměř 50 obsahových partnerů. Dalším pomocníkem pro uživatele může být funkce Moje programy (On TV), která pomáhá uživatelům objevovat nový obsah jednoduše a přidá k němu vlastní doporučení.

 

Platforma Samsung s OS Tizen zpřístupňuje SMART televizorům daleko širší nabídku obsahu a umožňuje snadnou spolupráci s různými partnery, čímž je zajištěna maximální flexibilita a bezkonkurenční přístup.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Kompatibilita systému Tizen s jinými zařízeními činí ze Samsung Smart TV řídicí centrum jakékoli inteligentní domácnosti. Nové Smart televizory s OS Tizen nastavují laťku všem budoucím inteligentním televizorům a přinášejí změnu ve vnímání možností domácí zábavy.

Byl pro vás článek přínosný?