Hlavní navigace

Samsung představuje aplikaci pro mobilní tisk

11. 4. 2013

Sdílet

 Autor: Samsung/techhive.com
Společnost Samsung představila tři samostatná řešení pro mobilní tisk, která umožňují tisknout z mobilních zařízení pomocí několika jednoduchých kroků.

Společnost Samsung představila tři samostatná řešení pro mobilní tisk, která umožňují tisknout z mobilních zařízení pomocí několika jednoduchých kroků.

Řešení pro mobilní tisk dostupné např. na zařízení Samsung Galaxy S4, sestává ze tří částí: z aplikace pro mobilní tisk určené pro chytré telefony i tablety, z předinstalovaného příkazu „TISK“ zabudovaného přímo v operačním systému telefonu či tabletu a dále z technologie Near Field Communication (NFC), která je integrována do několika nových modelů tiskáren společnosti Samsung.


SamsungAplikace Samsung MobilePrint

Výhody řešení pro mobilní tisk využijí uživatelé mnoha modelů chytrých zařízení. Vedle modelu Samsung Galaxy S4 mezi ně patří například Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note, Galaxy Note II a celá řada tabletů Galaxy Tab. Aplikaci Samsung MobilePrint, která posunuje mobilní tisk na zcela novou úroveň, si však lze stáhnout a používat i na konkurenčních mobilních zařízeních k tisku fotografií, e-mailů, webových stránek, ale také dokumentů Google Docs, PDF souborů a souborů Microsoft Office. Uživatelé mají rovněž možnost skenovat obrázky na multifunkčních tiskárnách značky Samsung a odesílat je přímo do svých mobilních zařízení.

Mobilní tisk jedním dotykem

K tisku ze smartphonu stačí jen aktivovat tlačítko „TISK“ v menu mobilního přístroje Samsung. Díky integrované tiskové funkci dokážou mobilní zařízení Samsung v blízkém okolí automaticky detekovat tiskárnu Samsung a vytisknout fotografie, e-maily, webové stránky a stejně tak i stránky z aplikací Samsung SMemo a SNote. Uživatelé si mohou na mobilním zařízení několika dotyky zvolit celou řadu možností včetně počtu kopií, oboustranného tisku, nastavení barev či velikosti, orientace a typu dokumentu.

příloha_ovladnete_sva_data

SamsungPrvní barevná laserová tiskárna s podporou NFC na světě

V souvislosti s nedávným uvedením barevných laserových tiskáren Samsung s podporou NFC technologie, budou uživatelé zanedlouho schopni tisknout pouhým přiblížením mobilního zařízení do těsné blízkosti tiskárny Samsung. Jakmile se chytrý telefon s funkcí NFC umístí do blízkosti tiskárny podporující NFC, obě zařízení se automaticky propojí. Tisk tak může probíhat bez nutnosti dalšího nastavení. Toto bezpečné a praktické řešení umožní uživatelům v několika jednoduchých, rychlých krocích, tisknout obrázky, dokumenty, e-maily a webový obsah.

Byl pro vás článek přínosný?