Hlavní navigace

Samsung pro své chytré TV nabízí přes 1000 aplikací

18. 10. 2011

Sdílet

 Autor:
Samsung oznámil, že jeho e-shop s aplikacemi pro "chytré televizory" nabízí již přes 1000 aplikací a uživatelé si je stáhli více než 10 000 000x.

Samsung věří v trend Smart TV a svou vlastní platformu se snaží čím dál více zviditelňovat. Uživatelé, kteří vlastní "chytré televizory" od Samsungu si do nich mohou z e-shopu Samsung Apps World stahovat aplikace týkající se hudby, videa, audia nebo zpravodajství - podobně jak je tomu u chytrých mobilních telefonů. Na rozdíl od smartphonů jsou však e-shopy pro Smart TV tento rok novinkou.

Samsung uveřejnil dokonce video, které překonání 1000 aplikací v jeho e-shopu oslavuje a uvádí v něm, že mezi nejpopulárnější aplikace patří YouTube, Mapy, Accuweather, Vimeo a vTuner, což však není velkým překvapením, neboť tyto jsou všechny na jeho chytrých televizorech předinstalovány. Samsung také oznámil, že v září zaznamenal další milník v podobě desíti milionů stažení jeho aplikací - na konci října by to mělo být již 11 milionů. Ostatní výrobci Smart TV svá čísla zatím neoznámili, takže není možné srovnání.

Byl pro vás článek přínosný?