Hlavní navigace

Samsung uvádí Note - revoluční hybrid smartphonu a tabletu

2. 9. 2011

Sdílet

I přes nekončící soudní spory s Applem ohledně porušování duševního vlastnictví uvedl Samsung novou generaci tabletů s OS Android.

Samsung rozšířil rodinu svých přístrojů Galaxy o nový model Note, který umožňuje zápis přímo na obrazovku pomocí digitálního pera. Uveden byl také tablet Galaxy Tab 7.7 se Super AMOLED Plus displejem.

Přístroj Galaxy Note je něco jako hybrid mezi smartphonem a tabletem, protože je osazen 5,3“ displejem s rozlišením 1 280 x 800 bodů a podle výrobce může být použit jak jako telefon, tak i jako „chytrý poznámkový blok“. Funkce přímého zápisu poznámek na displej je prý výsledkem průzkumu mezi uživateli, kterým údajně podle Samsungu u současných přístrojů chyběla.

Samsung spolu s uvedením Galaxy Note hovoří o otevření nové generaci mobilních přístrojů a o zaplnění mezery na trhu mezi smartphony a tablety. Digitální pero pak má usnadnit ovládání a lze ho použít i pro nejrůznější podtrhávání textu, editaci videa a obrázků či aktualizaci kalendáře. Pro širší využití této technologie plánuje Samsung uvolnit vývojářský kit pro možnost zařazení této technologie do aplikací. Galaxy Note bude k dispozici nejen s technologií HSPA+, ale i s technologií čtvrté generace LTE, která si ve světě získává stále větší popularitu. Volitelně je pak k dispozici i podpora NFC.

Co se týká nového modelu Galaxy Tabu 7.7 (což je menší verze přístroje Galaxy Tab 10.1, který je trnem v oku Applu), ten se vyznačuje kromě použité Super AMOLED Plus technologie oproti svému většímu předchůdci i menší hmotností (335 gramů) a tloušťkou (7,89 milimetrů). Baterie s kapacitou 5100 mAh má zaručit například 10 hodin přehrávání videa a tablet může být použit i jako běžný telefon.

Oba představené modely, Note i Galaxy Tab 7.7, jsou osazeny výkonnými dvoujádrovými procesory s frekvencí 1,4 GHz. Note používá pak OS Android 2.3, zatímco Galaxy Tab Android 3.2.

Byl pro vás článek přínosný?