Hlavní navigace

SAP představil HANA 2

9. 11. 2016

Sdílet

 Autor: © alphaspirit - Fotolia.com
Aktualizace oblíbené databázové platformy HANA podle výrobce míří na firmy, které jen stěží stíhají tempo inovačních procesů.

Novinka zjednoduší práci IT oddělením a sníží potřebné úsilí pro každodenní údržbu a správu systémů a firmy se tak mohou zaměřit na vývoj nových aplikací nové generace, říká Marie Goodellová, viceprezidentka produktového marketingu v SAP.

I v případě dalších inovací a aktualizací by podle ní měl podnik vynaložit méně zdrojů, než dosud.

Jednou z nových funkcí, která může své uživatele potěšit, je nový způsob přenosu příležitostných workloadů náročných na čtecí operace do podnikových BC (business continuity ) systémů, obvykle využívaných pouze pro replikaci.

Reporty tak mohou být na konci čtvrtletí nebo roku připravené mnohem rychleji, tedy ve chvíli, kdy se objem databázových dotazů tradičně zvyšuje. Investice do těchto sekundárních systémů tak poslouží podniku ještě lépe.

Další nové funkce zahrnují osm nových analytických algoritmů, jež se přičítají k původním už 90 dostupným. Dodatky k prediktivním analytickým knihovnám zlepší techniky strojového učení ke zpracování textu, grafů a toku dat.

Funkce pro aplikační servery, tzv. „Bring your own Language“, tedy „přineste si vlastní jazyk“, zase umožňuje vývojářům snazší psaní či integraci dodatečných funkcí v jejich preferovaném programovacím jazyce.

příloha_ovladnete_sva_data

Od představení platformy HANA v roce 2010 vydávala firma SAP aktualizace dvakrát do roka, čímž poskytla uživatelům nejen nové funkce, ale zároveň je lehce postrkovala ke stálému udržování nejnovější verze softwaru.

Pro podniky, které se chtějí z kola aktualizací vymanit, nabídne SAP dlouhodobou podporu až do května roku 2019, a to pro verzi HANA  Support Package Stack (SPS 12), kterou uvedla na trh v květnu tohoto roku.

Byl pro vás článek přínosný?