Hlavní navigace

Sapphire představuje herní grafiky HD7970 Vapor-X pro extrémní výkon

31. 7. 2012

Sdílet

 Autor: © pzAxe - Fotolia.com
Společnost Sapphire rozšiřuje svoji edici grafických karet Vapor-X o dva Radeony HD 7970.

První novinka je se svými 6 GB DDR5 paměti určena pro nejnáročnější zákazníky, například hráče s několika monitory ve vysokém rozlišení. Takty jsou oproti referenční edici v případě jádra navýšeny na 1000 MHz a u paměti na 6000 MHz efektivně. Při použití PowerTune se takty zvednou o stupínek výše na 1050 MHz. Nechybí duální BIOS, díky němuž si pouhým přepnutím takty jádra navýšíte v základu na 1050 MHz a při použití PowerTune vylezou až na 1100 MHz.

Grafické karty z edice Vapor-X se kromě nereferenčního návrhu, posílené napájecí kaskády a vyššími takty odlišují tichým a výkonným chladičem. Chlazení v tomto případě zajišťuje 2,5slotový chladič, který odvádí teplo pomocí čtyř heatpipe, celý systém chlazení pak završuje dvojice prachuvzdorných 90mm ventilátorů.

Sapphire HD7970 Vapor-X 6GB

Druhý model je osazen pouze 3 GB GDDR5 paměti a měl by být cenově dostupnější. Zbývající parametry jsou identické jako s výše uvedeným bratříčkem, tedy jádro tikající na 1000 MHz a paměti na 6000 MHz, při přepnutí na druhý BIOS se rovněž zvýší takt jádra 1050 MHz.

Pro připojení monitorů vám poslouží dvojice miniDP, dvojice DVI a jeden HDMI výstup v případě 6GB modelu. Druhá karta je vybavena dvojicí DVI, jedním HDMI a DisplayPortem.

Součástí balení obou karet je bohaté příslušenství zahrnující HDMI kabel o délce 1,8 metru, adaptér DVI – VGA a miniDP – HDMI (platí pro 6GB verzi), Crossfire můstek a napájecí redukce. Dostupnost ani ceny nebyly prozatím oznámeny.

Sapphire HD7970 Vapor-X 3GB

příloha_ovladnete_sva_data

 

Zdroj: TZ Sapphire

Byl pro vás článek přínosný?