Hlavní navigace

Service Pack 2 pro Vistu a Windows Server 2008 nově také v češtině

3. 7. 2009

Sdílet

Tento týden se konečně dočkali majitelé operačních systémů Windows Vista a Server 2008, neboť Microsoft uvolnil zbylých 31 jazykových verzí SP2. Ten byl totiž dosud dostupný jen v pěti jazycích.

Microsoft vydal SP2, který byl vyvíjen souběžně jak pro Vistu, tak i pro Windows Server 2008 v angličtině, němčině, japonštině, francouzštině a  španělštině již v květnu, nicméně až před pár dny se objevily ke stažení i další verze, které je možné získat prostřednictvím služby Windows update a nebo ze stránek Microsoftu. Zde je konkrétně k dispozici ISO image aktualizačního DVD s délkou úctyhodných 1695.2 MB (pro češtinu), neboť zahrnuje verzi pro 32bitové i 64bitové procesory a také pro Itania, která jsou nekompatibilní s instručkční sadou x86. S připojením o rychlosti 1,5 Mb/s se vám nový SP2 bude stahovat více než 2,5 hodiny.

Odkaz ke stažení najdete zde:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=f25f9c49-1a3a-4336-ade6-32e34a448608&DisplayLang=cs

Service Pack 2 vyžaduje pro svojí instalaci jíž nainstalovaný první servisní balíček, neboť zahrnuje jen aktualizace o opravy, které byly uvolněny od doby jeho vydání (což bylo v polovině března loňského roku, v případě české verze pak o měsíc později).

Druhý servisní balíček pro Vistu má kromě zmíněných aktualizací a záplat také přinést zlepšení výkonu a stability pro rozhraní DirectX, nativní podporu Blu-ray médií, vyhledávač Windows Search 4.0, ale také třeba inovované rozhranní pro konfiguraci Bluetooth či podporu 64bitových procesorů Via Nano. Co se týká SP2 pro operační systém Windows Server 2008, u něj nabídne nový servisní balíček např. podporu virtualizační technologie Hyper-V, která je k dispozici samostatně ke stažení již od června a dále by mělo údajně dojít ke zlepšení výkonnosti tohoto operačního systému zhruba o desetinu.

Byl pro vás článek přínosný?