Hlavní navigace

Severní Korea zakázala používání mobilních telefonů ve 100 denním období smutku

27. 1. 2012

Sdílet

Drahý vůdce sice oblažil svůj milující lid výdobytkem zvaným 3G, a to již v roce 2008, ale svou smrtí si vše bere zpět...

Drahý vůdce sice oblažil svůj milující lid výdobytkem zvaným 3G a to již v roce 2008, ale svou smrtí si vše bere zpět... dočasně.

Součástí státního smutku, který potrvá celých sto dní je totiž zákaz používání mobilních telefonů. Pokud budete přistiženi s mobilním telefonem u ucha či při psaní zprávy (nebo vyhledávání navigace k nejbližší diktátorově soše), bude s vámi nakládáno jako s válečným zločincem a to je v Severní Koreji velmi vážná věc.

V lepším případě můžete doufat v pracovní tábor, pokud nebudete soudci sympatičtí, může vás za použití telefonu poslat také na smrt. V zemi, kde se průměrná měsíční mzda pohybuje na hranici jednoho dolaru a kde patří mobilní telefony k naprostému luxusu pro většinu obyvatel se jich tolik o svůj život bát nemusí - tedy alespoň ne z tohoto důvodu. V o to horší situaci se tak nacházejí zpravodajové a novináři, kterým byl do země povolen vstup. Dostat nyní zprávu ze Severní Koreje je opět o něco těžší.

Byl pro vás článek přínosný?