Hlavní navigace

Síť i HD video po elektrických rozvodech

17. 4. 2009

Sdílet

 Autor:
Společnost D-Link uvádí novou sadu DH-303 pro přenos dat či videa přes elektrickou síť, která přenosovou kapacitu až 200 Mbit/s.

Bezdrátový přenos high-definition signálu na krátkou vzdálenost již existuje, nicméně zdi a stropy mu sále dělají potíže. Toho využila společnost D-Link a vydala sadu DH-303 „PowerLine HD Network Starter Kit“ pro přenos dat po elektrických domovních/bytových rozvodech. Díky tomu nemusíte po bytě či v kancelářích natahovat dodatečné kabely.

V sadě jsou dva adaptéry, každý zapojíte do jedné zásuvky (na stejném rozvodu) a s ostatními přístroji propojíte přes standardní ethernetovou síťovou přípojkou. Většinou se bude jednat o síťový rozdělovač, nicméně připojit lze i televizi s ethernetovým konektorem a podobné multimediální vybavení domácnosti.

D-Link slibuje snadnou instalaci díky „plug-and-play“, naštěstí v dnešní době je toto natolik zvládnuto, že je možné tomu i věřit. Maximální udávaná přenosová kapacita je 200 Mbit/s, nicméně to se může lišit podle kvality místních rozvodů.

Sada je již dostupná a doporučená cena v USA je 140 dolarů (~3000 koun, ~110 euro).

 

D-Link DH-303

D-Link DH-303

D-Link DH-303

Byl pro vás článek přínosný?