Hlavní navigace

Slovenskou IT osobností roku zvolen generální ředitel společnosti Eset

10. 10. 2011

Sdílet

Generální ředitel společnosti Eset Richard Marko byl oceněn jako slovenská IT osobnost roku 2011. Komise sestavená z IT novinářů a zástupců profesních technologických organizací vybírala v jednotlivých kategoriích mezi pěti nominovanými. Eset soutěžil i v kategorii IT firma roku.

Richard Marko působil v Esetu již na pozicích hlavního softwarového architekta a technologického ředitele, odledna 2011 je generálním ředitelem. Je spolutvůrcem antivirového systému Eset NOD32 a programátorským spoluautorem tzv. pokročilé heuristiky, která v roce 2002 znamenala technologický zlom v detekci malwaru.

Redakce předního mezinárodního periodika CRN z oblasti IT byznysu zařadila Richarda Marka mezi 25 nejvýznamnějších ideových lídrů v oblasti IT za rok 2010. Na konferenci Virus Bulletin byl za svoji práci na heuristické analýze nominován v kategorii  Nejinovativnější idea v oblasti boje s malwarem za posledních 10 let.

příloha_ovladnete_sva_data

Osobnosti, které přijali nominaci, hodnotila porota z pohledu přínosu k technickému rozvoji a k rozvoji IT byznysu na Slovensku. V případě firem se hodnotil vývoj unikátních produktů, uvedenínových služeb, vývoz produktů s vysokým obsahem vlastní přidané hodnoty, rozvoj nových segmentů trhu, investice do rozvoje firmy, spolupráce s akademickou sférou a výzkumnými ústavy či veřejně prospěšné projekty.

Výroční událost slovenské komunity informačních technologií a telekomunikací IT gala organizují IT Asociace Slovenska (ITAS) a Digital Visions.

Byl pro vás článek přínosný?