Hlavní navigace

Sluchátka pro iPod shuffle budou licencovaná

16. 3. 2009

Sdílet

 Autor:
Nejenže k malému přehrávači iPod Shuffle nejdou připojit běžná sluchátka, navíc ty od jiných výrobců budou muset obsahovat speciální čip Apple - a ten bude pořádně zaplacený.

Apple je společnost dost opatrná na to, co povolí vyrábět jiným firmám a pokud už něco, většinou za to chce licenční poplatky. Při cenách požadovaných za své produkty (a za příslušenství) je totiž pro jiné společnosti velmi lákavé vyrábět a prodávat stejně výkonné alternativy třebas za poloviční cenu.

Jak jsem informovali v této zprávě o iPod shuffle, neumožňuje tento malý přehrávač jen tak připojit libovolná sluchátka, takže uživatelé jsou většinou odkázáni jen na ty průměrné dodávané spolu s přehrávačem.

Aby toho nebylo málo, informoval nyní server iLounge, že ani výroba alternativních sluchátek nebude jednoduchá, protože tyto musí obsahovat speciální identifikační čip. Ten bude dodávat Apple a samozřejmě za řádný poplatek.

Chtělo by se skoro zlomyslně říci na adresu fanoušků Apple „Dobře vám tak!“, protože bránit výrobě adaptérů nebo sluchátek pro své přehrávače, tak hluboko si nedovolila klesnou žádná jiná firma vyrábějící multimediální přehrávače či mobilní telefony (z nichž většina umí hudbu i video).

Další informace: Miniaturní iPod shuffle není bez problémů


Apple iPod shuffle 

Byl pro vás článek přínosný?