Hlavní navigace

SmartEvent: řešení pro správu bezpečnostních událostí

15. 4. 2010

Sdílet

Společnost Check Point představila softwarový blade SmartEvent, nové sjednocené řešení správy bezpečnostních incidentů pro okamžitý přehled napříč různorodými bezpečnostními systémy, které zahrnují například firewall, prevenci proti průniku do sítě (IPS), prevenci ztráty dat (DLP) i koncové pracovní stanice.

SmartEvent podle dodavatele filtruje obrovské množství bezpečnostních logů a událostí a upozorňuje na kritické události hned, jak k nim dojde, navíc umožňuje správcům zastavit útoky přímo z rozhraní SmartEvent.

Bezpečnostní administrátoři mohou jednat pouze tak rychle a efektivně, jak jsou schopni vyhodnotit relevantní data,“ říká D. Řeháček, marketingový manažer společnosti Check Point. „S nástrojem SmartEvent mohou správci vidět bezpečnostní události jak z manažerského pohledu, tak i velmi detailně, a to na pouhé tři kliknutí myši pro rychlou reakci na právě vzniklou hrozbu,“ říká D. Řeháček.

příloha_ovladnete_sva_data

SmartEvent podle dodavatele sleduje a vyhodnocuje události z různých bezpečnostních řešení (firewall, IPS, DLP, koncová stanice, antivirus, apod.), prezentuje je ve stručné formě a zdůrazňuje kritické bezpečnostní incidenty. Události jsou konsolidovány a zobrazeny v jasné a přehledné podobě – na základě závažnosti a četnosti používá Umožňuje správcům aplikovat ochrany k rychlému zastavení útoků, jako jsou například změny bezpečnostních politik nebo blokování provozu z určitých zdrojů. Geografická ochrana umožňuje firmám blokovat škodlivý datový provoz, jehož zdrojem jsou geograficky identifikované servery

Prostřednictvím architektury softwarových bladů společnosti Check Point mohou zákazníci nasadit softwarový blade SmartEvent do svých stávajících systémů pro správu bezpečnosti. SmartEvent je rovněž k dispozici na samostatném zařízení Smart-1 SmartEvent, které je navrženo pro poskytování komplexní analýzy bezpečnostních událostí pro středně velké a velké podnikové sítě. 

Byl pro vás článek přínosný?