Hlavní navigace

Smartphone nejen pro dámy: Alcatel One Touch Star 6010D

7. 5. 2013

Sdílet

 Autor: Alcatel
Alcatel One Touch uvedl na český a slovenský trh telefon One Touch Star 6010D, další z modelů uvedených na letošním barcelonském veletrhu MWC. Smartphone nabídne zaoblený design a displej téměř bez okrajů. Uživatelé jistě ocení schopnost pracovat se dvěma kartami SIM či šikovný operační systém Android 4.1 Jelly Bean.

Alcatel One Touch uvedl na český a slovenský trh telefon One Touch Star 6010D, další z modelů uvedených na letošním barcelonském veletrhu MWC. Smartphone nabídne zaoblený design a displej téměř bez okrajů. Uživatelé jistě ocení schopnost pracovat se dvěma kartami SIM či šikovný operační systém Android 4.1 Jelly Bean.

Alcatel One Touch Idol 6030DAlcatel One Touch Star se díky svým nevelkým rozměrům vejde do každé kapsy nebo kabelky. Zadní kryt je z plastu, který však velmi zdařile napodobuje broušený kov. Zájemci mohou vybírat ze tří barev – stříbrné, šedé a brusinkově růžové. V růžové variantě je navíc displej zepředu orámován bílým okrajem, zatímco u telefonů se stříbrným, resp. šedým krytem má displej konzervativnější černý rámeček.

Jasný čtyřpalcový AMOLED kapacitní dotykový displej nabízí rozlišení 480 x 800 pixelů a 16 milionů barev. Displej je vybaven sklem Corning Glass odolným proti poškrábání. Uživatelé a uživatelky ocení také oleofobní vrstvu, která minimalizuje množství otisků prstů na obrazovce.

Zadní kamera s rozlišením 5 Mpx disponuje automatickým zaostřováním, digitálním zoomem, LED bleskem a celou řadou nastavení a fotografických režimů. Videozáznam můžete nahrávat ve 720p formátu rychlostí 30 snímků za sekundu. Přední VGA kamera je určena zejména pro videohovory a pořizování autoportrétů.

Operační systém Android 4.1 Jelly Bean přináší přívětivé rozhraní od Googlu a řadu nových funkcí. Můžete vybírat z celé palety užitečných widgetů, jimiž lze zaplnit pět domácích obrazovek. Tím získáte rychlý přístup k vašemu Facebooku, Twitteru, e-mailu, zprávám, nebo informacím o dopravě a počasí. Dvoujádrový 1GHz procesor s 512 MB RAM umožňuje rychlý přechod mezi aplikacemi, hraní her a přehrávání videa.

V telefonu také najdete sadu předinstalovaných aplikací, které vám pomohou se zorientovat v prostředí operačního systému Android:

  • Adobe reader – prohlížeč dokumentů PDF vhodný ke čtení elektronických knih
  • Office viewer – aplikace umožňující prohlížet dokumenty kancelářské sady Microsoft Office
  • Picsay – praktický editor fotografií a obrázků s řadou režimů a nastavení
  • Shazam – aplikace pro rychlé rozpoznávání písniček
  • Swiftkey – alternativní klávesnice pro Android, díky které budete psát rychleji a přesněji
  • Evernote – pomůže vám zapamatovat si každý úkol a maličkost
  • Skype – oblíbený komunikační program s možností videohovorů přes internet

 

příloha_ovladnete_sva_data

Model One Touch Star 6010D kombinuje zásluhou funkce Dual-SIM dva telefony v jednom. Intutivní rozhraní telefonu vám umožňuje zvolit si, se kterou SIM kartou chcete uskutečnit hovor a ještě před přijetím telefonátu víte, na jaké číslo vám kdo volá.

Model One Touch Star 6010D je již v prodeji za doporučenou cenu 5 990 Kč resp. 239,99 €.

Byl pro vás článek přínosný?