Hlavní navigace

Sony jde s velikostí do extrému. Phablet Xperia Z Ultra je obr

26. 6. 2013

Sdílet

 Autor: Sony
Společnost Sony představila dlouho očekávaný phablet Xperia Z Ultra s obrovským voděodolným displejem a dotykovým perem.

Společnost Sony představila dlouho očekávaný phablet Xperia Z Ultra s obrovským voděodolným displejem a dotykovým perem.

Jedná se o přímého konkurenta phabletu Samsung Galaxy Note 3 a je třeba říct, že Sony svůj přístroj vybavilo velmi dobře. Procesorem je čtyřjádrový Snapdragon 800 s taktem 2,2 GHz. Displej je vybaven technologií Triluminous, kterou Sony vyvinulo primárně pro své televizory. Rozlišení je samozřejmě Full HD. Phablet dále nabízí 2 GB operační paměti, 16 GB místa pro data a aplikace a nechybí ani micro SD slot. Přístroj podporuje 4G LTE připojení a HD voice.

Na zadní straně se nachází fotoaparát s rozlišením 8 MP. Phablet měří jen 6,5 mm a váží 212 gramů. Díky certifikaci IP58 je voděodolný, takže kdyby vám upadl do umyvadla nebo třeba do piva, máte na jeho bezpečné vylovení zrhuba 30 minut. Baterie má kapacitu 3000 mAh, operačním systémem je samozřejmě Android 4.2.2 s uživatelským rozhraním Xperia UI.

příloha_ovladnete_sva_data

Phablet Sony Xperia Z Ultra bude dostupný v černé, bílé a fialové barvě.

Byl pro vás článek přínosný?