Hlavní navigace

Sony představila PlayStation 3D monitor

7. 6. 2011

Sdílet

 Autor:
Společnost Sony představila na veletrhu E3 3D Full HD monitor s aktivními brýlemi, stereo reproduktory a integrovaným subwooferem.

Jack Tretton, ředitel Sony Computer Entertainment America, přednesl před 6000 herními nadšenci a novináři na herním veletrhu E3 projev, ve kterém se omluvil za problémy s bezpečností herních sítí Sony v poslední době a potvrdil, že síť je již téměř celá opět v provozu.

Zajímavější ovšem je, že Jack Tretton neočekávaně oznámil úplnou novinku v nabídce společnosti a to Sony PlayStation 3D monitor. Na trh bude dodáván s 3D brýlemi, hrou Resistance 3 a to v USA za cenu 499 dolarů (~8500 korun), další brýle bude možné dokoupit za 69 dolarů (~1200 korun). Cena na zámořských trzích zatím není známa, dodávky by však měly být zahájeny pro více regionů přibližně současně a to na podzim ještě před Vánocemi.

3D monitor Sony PlayStation má úhlopříčku 24 palců, samozřejmě Full HD rozlišení 1920x1080 bodů (1080p), typ panelu pravděpodobně TN (jiný si lze zatím pro 3D jen obtížně představit) a podsvícení typu LED. Monitor se pyšní tenkým designem a obrazovka je hluboká 3,5 cm, což je poměrně slušná hodnota mající význam hlavně při zavěšení na zeď.

Základem konektivity jsou dva HDMI vstupy, takže vedle herní konzole Sony PlayStation 3 lze připojit například i video přehrávač či PC. Monitor prý využívá speciální technologie pro redukci 3D crosstalku a podporuje několik trojrozměrných video formátů včetně frame packing, top and bottom a side by side. 3D brýle se nabíjejí přes USB a na 45minutové nabití by měly fungovat až 30 hodin. Do multimediální výbavy monitoru patří stereo reproduktory a integrovaný subwoofer pro lepší basy. Na Monitoru byla ukázána hra Resistance 3 ale i God of War Origins a Team Ico Classics.

Sony tímto svým krokem ukazuje, že je přesvědčeno o budoucnosti 3D her a máme se na co těšit, protože větší nabídka herního zařízení přinese i výhodnější ceny.

příloha_ovladnete_sva_data

Sony PlayStation 3D monitor

Sony PlayStation 3D monitor

Byl pro vás článek přínosný?