Hlavní navigace

Sony představilo 4k2k Blu-ray přehrávač

15. 1. 2012

Sdílet

 Autor:
Sony představilo svůj vůbec první Blu-ray přehrávač, který nabídne podporu extrémně kvalitního 4k2k videa. Ovládat ho lze například chytrým telefonem.

Představitelé Sony na veletrhu CES uvedli, že přehrávač podporuje konvertování High-Definition Blu-ray obsahu (v rozlišení 1920 x 1280 pixelů) na 4k2k video - samozřejmě v případě, že je k přehrávači připojena kompatibilní 4k2k televize. Přehrávač bude vydán v druhém čtvrtletí tohoto roku. Na CES Sony připojilo svůj přehrávač ke 4k2k displeji pomoci 1.4 HDMI kabelu. Zařízení však také nabídne možnost připojení přes Wi-Fi a očekává se, že bude kompatibilní se zábavním systémem Sony Entertainment Network.

Zajímavé také je, že přehrávač bude možné ovládat pomocí chytrých telefonů nebo tabletů včetně iPhonu, iPadu nebo zařízení na Androidu. Sony na letošním CES představilo i další Blu-ray přehrávače, některé s podporou 3D. Konkrétně jde o modely BDP-S390, BDP-S590, BDP-790 a BDP-SX910. Všechny přinášejí podporu 1080p obrazu. Sony již v minulém roce vydalo LCD projektor schopný zobrazovat 4k2k video.

Byl pro vás článek přínosný?