Hlavní navigace

Sony představilo ploché externí baterie pro telefony a tablety

25. 9. 2012

Sdílet

 Autor: © Sony
Půjde o první výrobky, ve kterých Sony použije svou tenkou „laminátovou“ technologii.

Plochá baterie SonyJaponský výrobce chystá hned několik modelů. Jeden z nich se bude moci pochlubit kapacitou až 7000 mAh, což postačí k plnému nabití asi tří běžných smartphonů. Tato baterie váží 198 gramů a její rozměry jsou 130,6 x 70,4 x 12,9 milimetrů, takže se příliš neliší od klasických baterií pro chytré telefony.

„Od tenkého typu baterie si mnoho slibujeme,“ řekl mluvčí společnost Džin Tomihari. Trh s chytrými telefony roste, takže je podle Tomihariho logické, že podobně reaguje i trh s bateriemi.

Společnost na trh uvede baterie se stejným profilem, v jakém jsou vyráběny moderní telefony a tablety, což má umožnit jejich společné skladování. Kromě výše zmíněného typu uvede Sony ještě další dva modely. Jednu menší tenkou baterii s kapacitou 3500 mAh a skupinu barevných válcových baterií o kapacitě 2000 mAh. Plochá baterie prý vydrží až 500 opětovných nabití, které lze provádět jak přes USB, tak i klasickou elektrickou zásuvku.

Kapacitou baterie naprosto vyhovují potřebám současných přístrojů. Například nový telefon iPhone 5 prý používá 1440mAh baterii a Samsung pro své Galaxy S3 používá baterii s kapacitou 2100 mAh.

Sony je známé především pro svou elektroniku, hrami a působením v mediální sféře, málo se už ale ví, že se společnost může pochlubit také nejmodernějšími technologiemi pro dobíjení přístrojů. V jejím portfoliu tak lze nalézt i baterie, jejichž komponenty jsou na sebe vrstvené způsobem, který umožňuje dosáhnout nižší hmotnosti, menší spotřeby materiálu a poměrně snadné tvarovatelnosti.

Společnost zatím oficiálně oznámila uvedení nových baterií pouze pro japonský trh, kde půjdou 13. října jako první do prodeje válcové baterie a o měsíc později i tenké modely. Jejich pořizovací cena se bude pohybovat od 30 dolarů výše v závislosti na kapacitě. Ve zbytku světa se podle mluvčího Sony baterie dostanou na trh jen s minimálním odstupem.

Byl pro vás článek přínosný?