Hlavní navigace

Sony Vegas od firmy MAGIX nejen stříhá a upravuje videa

15. 2. 2021

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com
Natočit video dnes umí každý chytrý mobil. Dát mu formu a zajímavé efekty dokáže video editační software, kterého najdete v nabídce na trhu celou řadu. Záleží na tom, kolik peněz jste ochotni do něho investovat a co si od něho slibujete. Jednou z možností je Sony Vegas. Co všechno nabízí?

Editační program pro začátečníky i profesionály

V roce 2016 německá firma MAGIX koupila od Sony Creative Software software Sony Vegas, který od 13. verze nese nový název Vegas Pro. Původní jeho funkce byla jen na úpravu zvuku jako DAW aplikace. Postupně se však role zvuku a obrazu obrátily. Nyní ho spousta spokojených uživatelů využívá také pro stříhání a úpravu video záznamů s tím, že program je schopný nahrávat a editovat zvuk. Tím může být třeba hudební podkres k filmu nebo mluvený komentář. Jeho pořizovací cena je více než lákavá, tudíž si oblibu získal zejména u těch, kteří se stříháním videa teprve začínají. Používají ho ale i někteří youtubeři a další profesionálové, kteří vyžadují kvalitu ve výhodném poměru cena/výkon.

Vše v jednom programu

Pomocí Sony Vegas je možné tvořit složité video kompozice, vytvářet 3D texty, používat efekty a také zpracovávat zvuk. Prostě si video přetvoříte k obrazu svému. Prostředí se umí přizpůsobit i displejům s vyšším DPI, takže tolik neunavuje zrak.

příloha_ovladnete_sva_data

Software pracuje v operačním systému Windows, pro aktivaci a validaci programu je nutné i připojení na internet. V nabídce je trvalá licence stejně jako měsíční předplatné. Dominantou Vegas Pro alias Sony Vegas je zejména dynamický storyboard, vylepšené sledování objektů, podpora HDR, příprava filmů a video projektů, střih videa, obrazové úpravy s efekty a také jejich publikování nebo třeba tvorba 360° VR scén.

Jak je zřejmé, nadšený střihač videí se s tímto program určitě do sytosti vyhraje.

Byl pro vás článek přínosný?