Hlavní navigace

Sophos nabízí UTM s podporou sandboxingu i pro malé firmy

23. 4. 2016

Sdílet

 Autor: © Andrea Danti - Fotolia.com
Novou variantu svého UTM řešení – verzi 9.4 – rozšířil Sophos o technologii sandboxingu a zpřístupňuje ji tak i malým či středním firmám. Kromě toho se v UTM 9.4 objevují i funkce jako WAF, VPN a také nové hardwarové možnosti příslušného zařízení.

Ačkoliv je tradiční zabezpečení proti malware stále klíčovou součástí první linie obrany, není již nadále pro ochranu před moderními útoky dostatečná.

Většina řešení sandboxingu nové generace navržených k odhalování neznámého malware je prý ale příliš složitá a drahá na to, aby o ní mohly malé a střední podniky uvažovat.

Sophos ale představil nástroj Sandstorm, který se dodává formou předplatného. Jde o  cloudové řešení, které zajišťuje ochranu proti cíleným útokům, vizibilitu a analýzu právě prostřednictvím technologie sandboxingu.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Další vylepšené funkce firmwaru Sophos UTM 9.4 podle výrobce:

  • WAF Persistent Session Cookies zvyšuje uživatelský komfort při práci s firemními aplikacemi, které jsou chráněny řešením Sophos UTM s omezením opakovaných výzev k přihlášení.
  • STAS (Sophos Transparent Authentication Suite) zajišťuje uživatelům sítě spolehlivé a transparentní ověření identity SSO bez nutnosti vlastnit klienta na koncovém bodě. STAS využívá aplikaci v rámci Microsoft Active Directory Server, která sleduje a ukládá případy autentifikace a vyměňuje si tyto informace s UTM, což uživatelům usnadňuje stanovení a vynucování bezpečnostních zásad. 
  • IPv6 SSL VPN Support přidává u řešení UTM podporu konektivity s IPv6 VPN.

Byl pro vás článek přínosný?