Hlavní navigace

Spojení Samsung Galaxy S6 a S6 edge s platformou KNOX Workspace přináší nejpřísnější bezpečnostní standard

1. 6. 2015

Sdílet

 Autor: samsung
Samsung v dubnu letošního roku uvedl na český trh smartphone Samsung Galaxy S6 a S6 edge, které splňují vysoké nároky na výkon, výdrž a zabezpečení dat. Model S6 edge má navíc jako první na světě prohnutý displej po obou stranách. Vlajkové lodě letošního roku zaujmou hned několika přednostmi, mezi které se bezesporu řadí bezdrátové nabíjení, 16Mpix zadní fotoaparát, výkonný procesor, propracovaný design z kovu a skla a dokonalé zabezpečení díky platformě KNOX.

Oba smartphony disponují prvním 64bitovým procesorem na světě vyrobeným 14nm technologií. Společně s novým paměťovým systémem LPDDR4, flash pamětí UFS 2.0 a prvním kodekem na světě na bázi hardwaru 1440P/VP9 poskytují vyšší výkon a rychlost paměti současně s nižší spotřebou energie.

Prostřednictvím plně integrované certifikované technologie bezdrátového nabíjení spolupracují smartphony Samsung Galaxy S6 a S6 edge s jakoukoliv bezdrátovou podložkou na trhu, která podporuje normy WPC a PMA. Současně vynikají superrychlým nabíjením přes kabel (1,5krát rychlejší než GALAXY S5), kdy poskytnou přibližně 4 hodiny provozu po pouhých 10 minutách nabíjení.

 I za špatných světelných podmínek s nimi lze díky pokročilým fotografickým funkcím, světelností F1.9 a snímači s rozlišením 5 Mpix (přední) a 16 Mpix (zadní) pořídit vysoce kvalitní snímky. Nová funkce Quick Launch navíc umožňuje rychlý přímý přístup k fotoaparátu z libovolné obrazovky za 0,7 sekundy* pouhým dvojitým stisknutím tlačítka Home. *Průměrná rychlost na základě interního testování provedeného společností Samsung. Výsledky se mohou lišit dle zařízení nebo situace.

Co však uživatelé, kteří využívají smartphone k pracovním účelům, ocení nejvíce? Jednoznačně důkladné zabezpečení dat. A proto Samsung vybavil smartphony bezpečnostním řešením KNOX, platformou, jež získala cenu od Asociace GSMA jako „Nejlepší produkt či řešení pro zabezpečení / proti podvodným útokům“ na veletrhu Mobile World Congress 2015.

KNOX Workspace je mobilní bezpečnostní řešení přímo v zařízení, které dokáže oddělit pracovní a osobní údaje pomocí vylepšené technologie dostatečně zabezpečené i pro provoz na sítích s vládní klasifikací. Samsung KNOX splnil přísné vládní akreditace po celém světě včetně USA či Velké Británie. Zařízení zaměstnanců mají nepřetržitou ochranu a IT odborníci získávají data v reálném čase o rizikových útocích prostřednictvím efektivní mobilní platformy pro správu zařízení. Nejnovější aktualizace KNOX zahrnuje přihlášení několika kroky, generování one-time-pass a schopnosti účtování (vytvoření platební brány).

Díky platformě KNOX jsou nyní zařízení Samsung Galaxy připravena k práci již po prvním zapnutí. Jediným klepnutím na tlačítko lze přepínat mezi pracovním prostorem platformy KNOX, který je chráněný heslem, a osobními aplikacemi. Pracovníci oddělení IT si mohou být jisti, že firemní údaje jsou zabezpečené a dají se spravovat, zatímco zaměstnanci si mohou své zařízení bez jakýchkoli obav libovolně přizpůsobovat osobními aplikacemi a daty.

Zařízení Samsung je možné spravovat také pomocí cloudových MDM řešení, která využívají výhradně cloud, takže nevyžaduje žádné investice do lokálního hardwaru a softwaru. Správa obsahuje více než 500 podporovaných zásad IT dostupných v rámci platformy KNOX a více než 1000 rozhraní API řešení MDM, jejichž počet se každý den zvyšuje.

Do pracovního prostoru platformy KNOX lze nainstalovat pouze zabezpečené a otestované aplikace. Společně s platformou se do zařízení instaluje celá kolekce aplikací připravených k okamžitému použití včetně aplikací Kontakty, Kalendář, Telefon, Prohlížeč, Fotoaparát a E-mail. Služba Samsung KNOX Apps umožňuje úplný přístup k nejnovějším mobilním nástrojům a aplikacím, které dále zvyšují využitelnost a produktivitu.  

Platforma KNOX je zabezpečená od nejnižší až po nejvyšší úroveň. Infrastrukturu chrání platforma Android rozšířená o řešení KNOX, které využívá víceúrovňové zabezpečení aplikací pomocí hardwaru. Toto řešení zahrnuje funkci Trusted Boot a architekturu TIMA (TrustZone-based Integrity Measurement Architecture), které chrání podnikové aplikace a síť před hackery, viry a neoprávněným přístupem.

Více informací naleznete na www.samsung.cz.

 

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?