Hlavní navigace

Studie APC by Scheider Electric: Edge computing přinese kromě benefitů i nové výzvy

8. 11. 2019

Sdílet

 Autor: © Silvano Rebai - Fotolia.com
Do roku 2024 utratí společnosti ročně za digitální transformaci přes 650 miliard dolarů. Nárůst počtu zařízení a tvorba distribuovaných sítí edge computingu ale přinese nové problémy, které bude nutné vyřešit - prim mezi nimi hraje bezpečnost.

Obzvláště klíčoví budou pro další rozvoj edge computingu IT profesionálové a jejich specializované schopnosti; problém ale bude v nedostatku pracovníků, což platí o celém IT obecně; důležitý ale bude také dodavatelský řetězec, channel a různé partnerské programy velkých firem.

Studie také poukazuje na nejzajímavější vertikální trhy, v nichž bude průmyslový internet věcí důležitý: Jde hlavně o zdravotnictví (37 %), výrobu (33 %) a průmysl samotný (23 %). Studie také poukazuje na to, že v průměru 75 % partnerů francouzské firmy Schneider Electric označuje jakékoliv výpadky provozu za nežádoucí a poškozující jejich byznys.

příloha_ovladnete_sva_data

Právě na široký ekosystém vzájemně spolupracujících partnerů klade studie důraz - což dává vzhledem k současnému vývoji na trzích smysl.

Dále se studie věnuje hlavně bezpečnosti; už z principu je edge computing zranitelný vůči digitálním i fyzickým hrozbám, a to primárně vlivem své roztříštěnosti. Odpovědí má být kvalitní systém pro správu zařízení a vyškolený IT personál.

Byl pro vás článek přínosný?