Hlavní navigace

Styl, elegance, jiný přístup

19. 2. 2007

Sdílet

Monitory LG L1960TR a L1960HR nabízejí jistou dávku výjimečnosti. A což teprve, když se k nim připočte LG Fantasy, který vidíte na snímku.

Monitory LG L1960TR a L1960HR nabízejí jistou dávku výjimečnosti. A což teprve, když se k nim připočte LG Fantasy, který vidíte na snímku.

Série 19palcových modelů LG L1960, je zajímavá nejen velice nízkou dobou odezvy pouhé 2 ms, ale také vysokým kontrastním poměrem, který v dynamické podobě dosahuje 3000:1. Stará se o něj technologie DFC pracující s trojicí speciálních obvodů – Auto Contents Recognition (ACR), Digital Contrast Enhancer (DCE) a Digital Contrast Mapping (DCM). Korekce obrazu probíhá postupně přes všechny tři obvody. Nejdříve přichází na řadu ACR, který zanalyzuje vstupní signál a automaticky rozpozná složky, které potřebují zvýraznit kontrast. DCE kontroluje u vybraných složek míru zvýšení kontrastního poměru a jeho úkolem je chránit je před „přepálením“. Na závěr nastupuje obvod DCM, který aplikuje zvýšený kontrast na potřebné složky a optimalizuje vůči těmto složkám zbytek obrazu. Výsledkem má být prokreslenější obraz se zvýrazněnými tmavými místy.

Další výbava je už v této kategorii klasická – jas 300 cd/m2, digitální rozhraní DVI, přes které je ideální monitor napojit (pokud ho má vaše grafická karta) či podporované rozlišení 1280 x 1024 bodů.
A víte co je nejzajímavější? Cena, kterou zaplatíte například za LG L1960TR – 6 878 Kč.

Pokud jde o LG Fantasy (na snímku), nejnovější model této řady můžeme očekávat v březnu.

Foto: LG

 

Byl pro vás článek přínosný?