Hlavní navigace

Svůj první webový prohlížeč speciálně pro firmy má Microsoft

31. 5. 2023

Sdílet

 Autor: Microsoft
Edge for Business je internetový prohlížeč určený speciálně pro firemní použití. Podle tvůrců by měl být plný webových aplikací, umělé inteligence a dalších funkcí, zejména v postranním panelu.

Microsoft označuje nový Edge za standardní browser pro organizace. Kromě možnosti si dát do něj vlastní logo se na postranním panelu Edge objeví také další novinky: Microsoft 365 Copilot (chytřejší obdoba Cortany), webové aplikace a nová kolekce karet Workspaces, které lze současně sdílet a prohlížet se spolupracovníky.

Plánujete nasadit browsery speciálně upravené pro firemní použití?

Edge sice už umožňuje procházet a otevírat okna v osobním i firemním účtu, Microsoft však slibuje, že firemní Edge, který je nyní ve fázi preview, automaticky oddělí osobní browsing od firemního prostředí, zálohování i správy.

Pokud například potřebujete zkontrolovat svůj Gmail nebo známky svého dítěte, Edge automaticky otevře další okno s vlastní oddělenou cache pamětí a úložištěm. Uživatelé si také mohou určit, že se osobní informace nebudou přenášet při synchronizaci nebo zálohování na firemním serveru.

Výrobce posílí firemní Edge také o další možnosti umělé inteligence –  Microsoft 365 Copilot byl dříve zaměřený především na aplikace Microsoft Office, včetně Teams. Nyní se začne objevovat i v prohlížeči Edge, pokud jste přihlášeni k firemnímu účtu Microsoft.

Chybějí vám lidi? Najděte skryté IT talenty ve své organizaci! Přečtěte si také:

Chybějí vám lidi? Najděte skryté IT talenty ve své organizaci!

K dispozici je pro Copilot více než 50 zásuvných modulů od partnerů, zahrnující třeba Atlassian, Adobe, ServiceNow, Thomson Reuters, Moveworks nebo Mural, přičemž Microsoft počítá, že v době, kdy bude Copilot široce dostupný, přibudou další tisíce pluginů.

příloha_ovladnete_sva_data

Microsoft také začne přidávat webové aplikace do postranního panelu prohlížeče Edge, který označuje jako Nástroje (Tools), a k tomu samému vyzývá i další výrobce – třeba tam takto půjde zahrnout ChatGPT a jiné.

Novinkou bude i soubor webových stránek označovaných jako Edge Workspaces, které umožní sdílet tyto stránky se svými kolegy. Jak přesně to bude fungovat, ukážou až příští měsíce.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?