Hlavní navigace

Synology uvádí DiskStation DS416slim

28. 3. 2016

Sdílet

 Autor: Synology
NAS server může hostit až čtyři 2,5palcové pevné disky s celkovou kapacitou 8 TB

Nejdelší strana DS416slim měří pouhých 15 cm a padne kamkoliv, ať už se jedná o malý studentský pokoj nebo rušnou kancelář. Vzhledem k snadné přenositelnosti také může fungovat jako lokální záložní server v případě off-site nasazení.

Synology

Uvnitř DS416slim se nachází dvoujádrový procesor o taktu 1.0 GHz s dedikovanou jednotkou pro šifrování a 512 MB DDR3 RAM pamětí. Při zapnutí funkce agregace linek je pak schopen dosáhnout rychlosti 170,23 MB/s při čtení a 77,62 MB/s při zápise. Při použití jedno LAN portu je pak rychlost zápisu kolem 77,81 MB/s, což znamená nárůst o 30% oproti předchůdci. Vysoký výkon DS416slim nicméně nezkazil výbornou spotřebu energie, která činí pouhých 17,17 W při průměrném provozu.

Nový DS416slim byl navržen pro jednoduché použití včetně údržby a čištění. Ke čtyřem hot-swappable šachtám lze jednoduše přistupovat a disky je možné vyměnit za provozu.

DS416slim běží na DSM (DiskStation Manager), intuitivním operačním systému, který poskytuje širokou paletu aplikací pro lepší produktivitu vaší práce, ale také úplně nový zážitek z multimédií. S DSM můžete snadno synchronizovat soubory mezi různými zařízeními a cloudovými službami, přehrávat multimédia na DLNA televizorech či přes AirPlay a Chromecast zařízení, ale také vytvořit domácí monitorovací systém.

příloha_ovladnete_sva_data

Cena a dostupnost

Synology DiskStation DS416slim je nyní dostupný celosvětově za doporučenou koncovou cenu 259 € bez DPH.

Byl pro vás článek přínosný?