Hlavní navigace

Tableau nabízí automatickou analýzu dat pomocí umělé inteligence

22. 5. 2023

Sdílet

 Autor: © Andrea Danti - Fotolia.com
Novou generaci aplikace Tableau, která využívá technologii generativní umělé inteligence Einstein, představila firma Salesforce. S řešeními Tableau GPT a Tableau Pulse tak mohou nyní analytici a obchodníci automatizovat analýzu dat, předvídat potřeby zákazníků a okamžitě generovat využitelné poznatky.

Podle průzkumu Salesforce téměř 80 % vedoucích pracovníků v oblasti IT věří, že generativní AI pomůže jejich organizaci lépe využívat data. Nicméně 41 % z nich tvrdí, že svým datům nerozumí, protože jsou příliš složitá nebo nedostatečně přístupná, a třetina uvádí jako problém svých organizací neschopnost generovat z dat využitelné závěry.

Je pro vás zajímavá automatická analýza dat s pomocí AI?

Tableau GPT dokáže na základě výzev v přirozeném jazyce generovat vizualizace pro vedoucí prodeje, které v reálném čase zobrazují vývoj v plnění jejich kvót spolu s doporučeními, jak jim pomoci splnit cíle.

Pokud například průměrná hodnota objednávky klesá, Tableau GPT může generovat vizualizace určené obchodním manažerům, které poskytnou informace o příčinách a navrhnou řešení, jak problém vyřešit.

Google pustí umělou inteligenci do balíku Workspace Přečtěte si také:

Google pustí umělou inteligenci do balíku Workspace

Případně může Tableau GPT automaticky vytvářet vizualizace pro vedoucí servisních služeb, které zobrazují změny ve skóre CSAT u jejich týmů, identifikují potenciální příčiny – například vysoký počet aktivních ticketů a delší dobu odezvy – a nabízejí řešení.

Nové funkce Salesforce Data Cloud pro Tableau navíc exportují data zákazníků přímo do Tableau a sjednotí je do jednoho okna pro rychlý náhled.

Nová řešení podle výrobce:

·        Tableau GPT usnadňuje všem uživatelům využití generativní AI k lepšímu pochopení a interakci s daty důvěryhodným a bezpečným způsobem. Uživatelé tak mohou získat potřebné informace pokládáním jednoduchých otázek prostřednictvím konzole, což analytikům, spotřebitelům, administrátorům, vývojářům a dalším umožňuje smysluplnější práci s daty.

příloha_ovladnete_sva_data

·        Tableau Pulse pomáhá lidem činit lepší a rychlejší rozhodnutí pomocí automatizované a personalizované analýzy. Pulse využívá Tableau GPT, přičemž zobrazuje poznatky v přirozeném jazyce i ve vizuální podobě, takže uživatelé dostávají potřebné informace ve „stravitelné“ podobě. Navíc díky těsné integraci s nástroji pro spolupráci, jako je Slack a e-mail, mohou uživatelé s těmito poznatky pracovat a spolupracovat na nich přímo v rámci svého běžného pracovního procesu.

·        VizQL Data Service je nová vývojářská funkce, která umožní uživatelům snadno začlenit řešení Tableau kamkoli do automatizovaného obchodního pracovního postupu. Jde o vrstvu, která bude umístěna nad publikovanými zdroji dat a stávajícími modely a umožní vývojářům vytvářet složitelné datové produkty s jednoduchým programovým rozhraním, což pomůže odstranit složitost konstrukce dotazů a modelování dat.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?