Hlavní navigace

Tablet Panasonic Toughpad s velkým 4K displejem

3. 11. 2015

Sdílet

 Autor: Panasonic
Panasonic představil svůj odolný profesionální tablet s velkým displejem Toughpad 4K FZ-Y1 ve verzi Performance

Tablet FZ-Y1 pro konstruktéry, architekty a designéry přináší zvýšený výpočetní výkon i přídavný grafický procesor a je prvním zařízením Panasonic Toughpad se systémem Windows 10 Pro. Toto nejnovější odolné profesionální 20" zařízení Panasonic staví na tradici prvního tabletu s rozlišením 4K.

Panasonic

Tablet Panasonic Toughpad FZ-Y1 ve verzi Performance představuje řešení na míru pro designéry, konstruktéry a architekty pracující s CAD nástroji. Společnost Dassault Systèmes jej již certifikovala pro práci se svou špičkovou 3D CAD aplikací SOLIDWORKS.

Panasonic Toughpad FZ-Y1 Performance je výkonnější verzí modelu Panasonic Toughpad FZ-Y1 Standard představeného letos v červenci. Model Performance je vybaven výkonným procesorem Intel CoreTM i7-5600U vProTM 5. generace (4 MB vyrovnávací paměti, 2,6 GHz, až 3,2 GHz s technologií Intel Turbo Boost) a přídavným grafickým procesorem AMD FireProTM M5100. Zpracování nejnáročnějších aplikací mu dále usnadňuje 16 GB RAM a SSD o kapacitě 256 GB (volitelně 512 GB SSD).

Tento tablet Toughpad je díky 20" IPSα multidotykovému displeji rozpoznávajícímu až 10 prstů, který disponuje rozlišením Ultra HD 4K (3 840 x 2 560 bodů), 230 ppi a poměrem stran 15:10, ideální pro zobrazení a zpracování plánů a designů ve formátu A3. Doplňkové elektronické dotykové pero poskytuje možnost na zařízení kreslit a vkládat rukopisné poznámky. Pero dokáže pomocí infračervených signálů přesně rozeznat každý jednotlivý obrazový bod na displeji a s tabletem komunikuje pomocí rozhraní Bluetooth. Dokáže také rozeznat a zaznamenat sklon pera a rozlišuje 2 048 úrovní přítlaku, takže pohyby ruky při kreslení nebo psaní jsou dokonale reprodukovány do nejmenších podrobností.

Kompletní škála portů (USB 3.0, gigabitový port LAN, vstup HDMI 2.0 - podpora HDCP2.2), výstupní mini DisplayPortTM a dokovací konektor) a bezdrátová konektivita (Bluetooth a Wi-Fi) zajišťují, že uživatel bude vždy online a připraven ke spolupráci s kolegy, ať už od pracovního stolu nebo z terénu. HD webkamera s mikrofonem je připravena na webové konference.

Vstupní port HDMI 2.0 tabletu Toughpad FZ-Y1 Performance umožňuje změnit toto zařízení v přenosný monitor s vysokým rozlišením a prohlížet animace, filmové denní práce, 3D modely, plány nebo obrázky.

Operační systém Windows 10 Pro zajišťuje vysoký výkon a úroveň zabezpečení. K dispozici je možnost downgradu na Windows 7 Professional, která umožní kompatibilitu tabletu se širokou paletou profesionálních IT infrastruktur.

Stříbrný rám s panelem displeje s rozlišením 4K umístěným v rámu z hořčíkové slitiny v pouzdře vyztuženém skleněnými vlákny tvoří skutečně odolný profesionální tablet. Toto lehké zařízení je konstruováno tak, aby vydrželo pád z výšky 76 cm. Snižuje tak prostoje a nabízí snížené celkové náklady vlastnictví pro profesionály.

příloha_ovladnete_sva_data

V kombinaci s příslušenstvím, jako je doplňková stolní kolébka a přenosná brašna, lze toto zařízení využít jako stolní počítač i jako tablet. Kolébku lze snadno změnit v nakloněný stojan, kdy je možné tablet snadno použít v režimu kreslení a nabízí také další možnosti konektivity. Je k dispozici také adaptér pro uchycení VESA.

Nejnovější tablet Panasonic Toughpad FZ-Y1 Performance se dodává s tříletou zárukou a termínem oprav do 96 hodin. Bude dostupný od konce prosince 2015 za cenu od 4 300 €/3 180 GBP + DPH.

Byl pro vás článek přínosný?