Hlavní navigace

Tablety Asus Vivo Tab s Windows 8 a RT do každé kanceláře

8. 12. 2012

Sdílet

 Autor: Asus
Asus představil tři modely tabletů VivoTab, které pracují pod operačními systémy Windows 8 a Windows RT – VivoTab ME400, VivoTab RT TF600 a VivoTab TF810.

Asus představil tři modely tabletů VivoTab, které pracují pod operačními systémy Windows 8 a Windows RT – VivoTab ME400, VivoTab RT TF600 a VivoTab TF810.

Designem novinky navazují na řadu tabletů Asus Transformer, která je charakteristická odnímatelnou klávesnicí se zabudovanou baterií, díky čemuž se zařízení snadno promění v notebook.

 

VivoTab TF810 je vybaven multidotykovým displejem s technologií Super IPS+ a úhlopříčkou 11,6 palců, který má rozlišení 1366 x 768 bodů. Pohání jej dvoujádrový procesor Intel Atom Z2760 s taktem 1,8 GHz, což umožní plnohodnotné využívání systému Windows 8.

Asus VivoTab s kovovým designem je i snadno přenosný, na tloušťku měří jen 8,7 mm a váží 675 g. Technologie Nano Molding mu dodává příjemnou povrchovou úpravu, která je zároveň odolná. Tablet nabízí hned čtyři reproduktory vylepšené zvukovou technologií Asus SonicMaster. K pořizování snímků slouží 8megapixelová kamera s objektivem s automatickým ostřením a světelností F/2.2.

Po připojení k mobilní dokovací stanici s vylepšeným designem skrytých pantů se VivoTab promění v notebook s plnohodnotnou klávesnicí, velkým multidotykovým touchpadem a dvěma porty USB 2.0. Mobilní dokovací stanice také prodlužuje výdrž baterie tabletu až na 13 hodin provozu.

 

Asus VivoTab RT TF600 využívá čtyřjádrový procesor NVIDIA Tegra3 s frekvencí 1,3 GHz. Výkonný procesor je doplněn o 2 GB operační paměti DDR3 a integrovanou vnitřní paměť o velikosti 64 GB.

Asus Vivo TabTento model běží jako jediný z celé řady VivoTab na operačním systému Windows RT určenému pro procesory ARM. Windows RT umožňuje spouštět aplikace z Windows Store nebo zahrnuté v systému, mezi něž patří i balík Microsoft Office 2013 (Word, Excel, PowerPoint a OneNote).

Tablet je vybaven 10,1palcovým displejem s IPS+ technologií, který disponuje vícedotykovým ovládáním a rozlišením 1366 x 768 bodů. VivoTab RT obsahuje čelní fotoaparát s rozlišením 2 Mpx pro videokonference a zadní fotoaparát pro pořizování fotografií a záznam videa. Ten nabízí rozlišení 8 Mpx, čočku s 5 optickými členy, světelnost F/2.2 a senzor BSI CMOS. O zvuk se stará technologie SonicMaster, která zprostředkuje čistý zvuk s širokým rozsahem a věrným podáním nejen hudby, ale také hlasu.

Jednou z předností zařízení VivoTab RT je dockovací stanice, která nabízí uživatelům klávesnici i touchpad, integrovanou přídavnou baterii a zároveň možnosti rozšíření přes USB port. Výdrž baterie samotného tabletu dosahuje až 9 hodin, v kombinaci s dokovací stanicí se dostane až na 16 hodin práce.


Asus VivoTab ME400 využívá dvoujádrový procesor Intel Atom Z2760 o frekvenci 1,8 GHz s podporou technologie Hyper-Threading. Procesor doplňuje 2GB operační paměť DDR2 a integrované úložiště pro data o kapacitě 64 GB. Tento model pracuje pod operačním systémem Windows 8.

O grafický výstup se stará IPS+ displej s dotykovým ovládáním, který poskytuje rozlišení 1366 x 768 bodů. Stejně jako oba předchozí modely je vybaven čelním fotoaparátem s rozlišením 2 Mpx a zadním fotoaparátem s rozlišením 8 Mpx. Podobná je také konektorová výbava – nechybí slot pro micro SD kartu 2-in-1 Audio Jack pro připojení sluchátek a mikrofonu, port microUSB a microHDMI, pomocí kterého tablet snadno propojíte s velkoplošnou televizí.

příloha_ovladnete_sva_data

Na rozdíl od modelů VivoTab TF810 a VivoTab RT TF600 se tato novinka prodává bez dockovací stanice, k tabletu však lze připojit pomocí bezdrátové technologie bluetooth přídavnou klávesnici.

Cena modelu VivoTab ME400 začíná na 12 490 Kč, VivoTab RT TF600 lze pořídit od 14 990 Kč a VivoTab TF810 od 19 990 Kč. Všechny uvedené modely se na český trh dostanou v průběhu prosince a ledna.

Byl pro vás článek přínosný?