Hlavní navigace

Tablety Sharp Galapagos v prosinci

29. 9. 2010

Sdílet

Dotykové tablety Sharp s OS Android se začnou prodávat ještě před Vánocemi a budou nabízeny ve větší a menší variantě.

Japonský výrobce elektroniky Sharp oznámil, že jím chystané dotykové tablety se začnou prodávat v prosinci (alespoň v Japonsku) a budou se jmenovat Galapagos.

Tyto tablety byly k vidění například na veletrhu spotřební elektroniky IFA 2010, který se nedávno konal v Německu. K dispozici budou hned dvě verze a to 10,8“ s rozlišením 1366x800 bodů a menší 5,8“ s 1024x600 body. Tím má větší tablet více bodů než iPad od Apple, tedy model tabletu, se kterým se více či méně srovnávají všichni současní výrobci tabletů.

Obrazovka má kapacitní dotykovou technologii a operační systém je Google Android, tedy systém obvykle používaný v mobilních telefonech, zde v upravené verzi. Základem připojení je Wi-Fi 802.11b/g.

Galapagos má sloužit i jako čtečka knih, spolu s uvedením proto nabídne Sharp přístup do on-line obchodu s 30000 elektronickými knihami, novinami a časopisy. Kupující by měli být automatické předplatné pro přístup do tohoto systému. Příští rok by navíc měly přibýt hry, filmy a hudba.

Informace o uvedení tabletů v zámoří nejsou známy, ale lze předpokládat, že se jich také dočkáme. Nadějí je, že tablety byly vystavovány právě na evropském veletrhu IFA.

příloha_ovladnete_sva_data

Sharp Galapagos

Sharp Galapagos

Byl pro vás článek přínosný?