Hlavní navigace

Tenké a elegantní monitory AOC z dílny Studio F. A. Porsche

31. 7. 2017

Sdílet

 Autor: AOC
Dva nové monitory navržené renomovaným designérským domem Studio F. A. Porsche a vytvořené společností AOC jsou nyní k dostání v obchodech

24palcový PDS241 a 27palcový PDS271 jsou jedinečné modely s unikátním designem. Oba se pyšní ze tří stran bezrámečkovým panelem s technologií AH-IPS a asymetrickým kovovým stojanem, v němž se ukrývají kabely, čímž se dosahuje ultratenkého, minimalistického vzhledu.
  AOC

Ferdinand Alexander Porsche a jeho filozofie designu

Na začátku výjimečného designu stál výrok Ferdinanda Alexandera Porscheho, což je také jeden z hlavních principů Studio F. A. Porsche: „Jestliže analyzujete funkci objektu, jeho forma je pak často zřejmá.“ V případě monitoru je funkcí zobrazení vizuálního obsahu, za čímž stojí panel. Koncepčně by ideální monitor měl být pouze čistý, tenký a elegantní panel, bez stojanu, kabelů a dalších součástí. Skutečnost je ale trochu jiná – k monitorům často patří i zezadu visící kabely. Hlavní myšlenkou řady PSD tak bylo se této nežádoucí „ozdoby“ zbavit a sloučit funkce kabelů se stojanem, aby se staly jedním. Výsledkem pak je asymetrický kovový stojan, vzhledově inspirovaný volně visícím kabelem, který neruší nic dalšího.

Inovativní, tenký a elegantní

Monitory řady PDS zaujmou z každého úhlu, ať už jde o ze tří stran bezrámečkový design, AH-IPS panel nebo atypický minimalistický stojan. I zadní strana působí velmi čistě a elegantně, neruší ji žádné kabely – čímž se tyto modely skvěle hodí pro veřejné prostory. Boční profil řady PDS se pyšní tloušťkou pouhých 5,2 mm.

Všechny kabely jsou vedeny skrz kovový stojan, který je zakončen externí modulární schránkou s HDMI a napájením. Zabudování kabelů do stojanu je revolučním krokem v designu monitorů. Díky řadě PDS vyrůstá „forma“ z „funkce“.

Výjimečný zvenčí i zevnitř

Zvenku tyto dva monitory vypadají jako žádné jiné na trhu. Uvnitř se pak ukrývá nejnovější všestranný AH-IPS panel od AOC. Nabízí Full HD rozlišení 1920 x 1080 bodů s širokými pozorovacími úhly o 178°. Díky technologii SuperColor WCG může panel poskytnout 100 % sRGB a 90 % NTSC barevného prostoru.

Oba monitory jsou také vybaveny technologiemi Low Blue Light, která redukuje škodlivé krátkovlnné modré světlo, a Flicker-Free, jež redukuje jas monitoru díky DC (direct current – stejnosměrný proud) namísto PWM (Pulse Width Modulation – pulzně šířková modulace) a šetří oči.

příloha_ovladnete_sva_data

Dostupnost a cena

Nové monitory PDS241 a PDS271 od AOC jsou k dispozici za cenu 5 919 Kč (219 eur) a 8 089 Kč (299 eur).

Byl pro vás článek přínosný?