Hlavní navigace

TIP: 5 nejlepších Android smartphonů současnosti

11. 8. 2010

Sdílet

Telefonů na platformě Android již existuje na trhu celá řada. Podívejte se, které patří podle recenzí uživatelů mezi pět nejlepších.

HTC Evo 4G

Rychlý HTC Evo 4G je nejenže prvním smartphonem s podporou 4G sítí (v ČR žádná taková není), ale také stylovým doplňkem s minimalistickým designem. Telefon zaujme například podporou WiMaxu, 5Mpx fotoaparátem a HDMI výstupem pro HD video. Otázkou je, zda a za kolik bude dostupný mimo USA, kde jej exkluzivně prodává operátor Sprint.

Motorola Droid X

Motorola Droid X se pyšní širokou podporou multimédií, rychlostí a nadstandardními funkcemi. Na druhou stranu nemusí na první pohled působit tak propracovaným dojmem jako výše zmíněné HTC Evo. Telefon nabídne mimo jiné vysoký výkon díky 1GHz procesoru a WVGA displej o velikosti 4.3 palce. Droid X se v USA začal prodávat 15. července a zatím funguje pouze na CDMA sítích. Je tak otázkou, kdy se dočkáme této Motoroly s podporou GSM sítí.

HTC Droid Incredible

Stejně jako Evo 4G je i telefon Droid Incredible od společnosti HTC vybaven 8 megapixelovým fotoaparátem a o jeho bezproblémvý chod se stará 1GHz procesor Snapdragon. Droid Incredible je hodně zaměřen na sociální sítě, především na propojení s Facebookem a Twitterem. Telefon je dual-band, což znamená že podporuje pouze sítě na frekvencích 800 a 1900MHz.

Google Nexus one

I když Google již tento telefon přestal na svém webu prodávat, podle uživatelských recenzí se jedná o jeden z nejlepších přístrojů na platformě Android. Vyniká především díky špičkovému AMOLED displeji, zajímavým funkcím a rychlému procesoru. Vyrábí jej tchajwanská společnost HTC a podporuje i GSM sítě.

příloha_ovladnete_sva_data

Samsung Vibrant

Posledním z našeho výběru TOP 5 telefonů na platformě Android je přístroj od Samsungu s podporou GSM sítí. Model Vibrant (neboli Galaxy S, jak se mobil jmenuje v našich končinách) se může stejně jako Nexus One pyšnit AMOLED displejem a multimediálními funkcemi. Některé uživatele však může zklamat například absence blesku na fotoaparátu. Narozdíl od konkurence však tento přístroj nabídne podporu dvou SD karet.

Byl pro vás článek přínosný?