Hlavní navigace

Top 3: Lumia 920, Xperia Z a iPhone 5

3. 4. 2013

Sdílet

 Autor: Nokia, Sony, iPhone
PC Adisor zveřejnil výsledky ankety, kde se ptal více než tří desítek tisíc uživatelů, který smartphone by si vybrali bez ohledu na jeho cenu.

Sesterský magazín PC Advisor se ptal uživatelů, který smartphone ze současných top modelů na trhu by si vybrali, pokud by nebrali v potaz jeho cenu či nutnost uvázat se ke kontraktu s operátorem.

V anketě, do které se zapojilo doposud 30 303 hlasujících, vede s 31 % Nokia Lumia 920, která používá nejnovější mobilní operační systém Windows Phone 8 od Microsoftu.

Na druhé příčce se s 24 % hlasů nachází Sony Xperia Z, vlajková loď výrobce spotřební elektroniky, která parametricky představuje skutečnou špičku na trhu. Stylový design doplňuje výborný displej a schopnosti fotoaparátu.

Na třetí příčce se s 18 % umístil Apple iPhone 5, kterému někteří spotřebitelé vytýkají, že je jen delším nástupcem 4s s novým konektorem. I tak dosahuje poslední iPhone vynikajících výsledků v testech a mezi velkými úhlopříčkami konkurence zůstává jedním z mála, který lze ovládat jednou rukou.

příloha_ovladnete_sva_data

Až na 4. příčce se v anketě umístila vlajková loď SamsunguGalaxy S4, kterou by chtělo 12 % hlasujících. Z dostupných modelů přitom nabízí nejzajímavější inovace ve funkcionalitách. Otázkou je, zda nové způsoby ovládání dokážou zákazníci ocenit. Na druhou stranu nízké hodnocení může být i důsledkem jeho teprve nedávného uvedení na trh.

Za Samsungem se pak s 10 % hlasů umístilo HTC One. Důvodem nižšího zájmu a slabšího hodnocení může být taktéž fakt, že nový model HTC není doposud ve Velké Británii dostupný kvůli logistickým komplikacím.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?