Hlavní navigace

TP-Link rozšiřuje řadu síťových produktů novými powerline adaptéry

20. 3. 2013

Sdílet

 Autor: TP-Link
Společnost TP-Link přináší na český trh novou sadu powerline adaptérů (TL-PA4010KIT), které umí přenášet data pomocí elektrických rozvodů.

Powerline adaptéry lze umístit do jakékoliv elektrické zásuvky tam, kde je špatný wi-fi signál a tahání kabelů by bylo nepraktické. Řešení je vhodné jak pro domácnosti, tak pro kanceláře menších firem. Adaptéry podporují vysokou přenosovou rychlost až do 500 Mb/s. Díky této rychlosti lze adaptéry využít například pro streamování HD videa.

Sada TL-PA4010KIT je navíc úsporná. V režimu Power-Saving sníží spotřebu až o 85 procent, a to ve chvíli, kdy detekují nulovou síťovou činnost, tedy žádný přenos dat. Mezi podporované funkce pak patří například QoS, která umí vytvořit prioritu pro určitý typ síťového provozu (omezí stahování dat při hraní online her a podobně).

Nastavení sady v síti je přitom úplně jednoduché, stačí k tomu provést tři kroky. Prvním krokem je zapojení adaptérů do elektrických zásuvek, druhým propojení jednoho z adaptérů se síťovým směrovačem a druhého s koncovým zařízením (například notebookem), třetím pak stisknutí párovacího tlačítka.

příloha_ovladnete_sva_data

Sadu powerline adaptérů TL-PA4010KIT zakoupíte na českém trhu za doporučenou maloobchodní cenu 1 196,- Kč včetně DPH.

Zdroj: TZ TP-Link

Byl pro vás článek přínosný?