Hlavní navigace

Trápí vás slabý dosah Wi-Fi signálu? Pomůže nový extender TP-Link TL-WA750RE

27. 7. 2013

Sdílet

 Autor: TP-LINK
Wi-Fi extender TL-WA750RE slouží pro eliminaci míst s nedostatečnou intenzitou Wi-Fi signálu. Předností novinky je velice snadná a rychlá instalace.

Extender je konstrukčně navržen tak, aby jej bylo možné jednoduše zapojit do elektrické zásuvky, stisknout jediné tlačítko a ihned se připojit k existující Wi-Fi síti. Podporuje standard 802.11n s teoretickou přenosovou rychlostí až 150 Mbit/s, stačí tak i na datově náročnější aplikace.

Díky integrovanému ethernetovému portu může extender zastávat také roli bezdrátového adaptéru. Místo toho, aby uživatel musel natahovat ethernetový kabel od koncového zařízení až ke zdrojovému směrovači, stačí zařízení připojit krátkým UTP kabelem k extenderu. Uživatelé mohou tímto způsobem k bezdrátové síti připojit například Blu-Ray přehrávače, herní konzole nebo chytré televizory. I s připojeným koncovým zařízením extender nadále vysílá Wi-Fi signál a rozšiřuje dosah bezdrátové sítě.

Rozšíření stávající Wi-Fi sítě uživatelé docílí stiskem tlačítka Range Extender pro párování a následným použitím tlačítka WPS na jejich směrovači. Pro rychlé sestavení šifrovaného spojení s klientskými zařízeními (notebooky, smartphony, herní konzole apod.) stačí otevřít připojení k síti a opět stisknout tlačítko pro párování na extenderu TL-WA750RE. Wi-Fi extender si rovněž ukládá informace o dříve spárovaných sítích, díky čemuž není při výměně směrovače nutné zařízení resetovat.

Pětice diod signalizuje aktuální sílu Wi-Fi signálu, který TL-WA750RE přijímá ze stávajícího směrovače. Indikace tak uživatelům pomůže s výběrem nejvhodnější pozice pro instalaci Wi-Fi extenderu, přičemž minimální doporučená síla signálu je indikována alespoň třemi rozsvícenými diodami.

Extender TL-WA750RE podporuje všechna zařízení splňující některý ze standardů 802.11b/g/n a rovněž spolupracuje s operačním systémem Windows 8. Nový extender můžete zakoupit ze cenu pohybující se okolo 760 Kč.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Zdroj: TP-Link

Byl pro vás článek přínosný?