Hlavní navigace

Traser P 6506 Commander 100 Titan

15. 4. 2009

Sdílet

 Autor:
K nedávno představeným hodinkám Traser Super Sport, které jsme měli možnost vyzkoušet, přibyl další model. Tentokrát určený pro extrémní nasazení a tomu také odpovídá po všech stránkách.

Z pohledu designu hodinky Traser P6506 výrazně nepřekvapí, neboť si razí svou cestu stylem, který je pro výrobce typický. Hodinky Traser jsou zejména pracovním nástrojem, který nezklame. Výrobce si tak na nic nehraje a výrazné výstřelky v oblasti designu tak nečekejte. Nicméně „surový" styl designu bude jistě nemalé skupině uživatelů vyhovovat.

Hodinky stojí na kvalitním základě v podání quartzového strojku Ronda 715. Commandery tak nabízí nejen přesný chod, ale také zobrazení data. Nechybí ani funkce EOL (end-of-life), která upozorní na slabou baterii snížením „poskakování" vteřinovky 1x za 4 s. Oproti většině srovnatelných hodinek nabízí tento model plně titanovou konstrukci. Díky tomu Commandery nabízí zajímavě barevné a odolné provedení jak v případě pouzdra hodinek, tak i samotného tahu. Díky použití titanu jsou hodinky velmi odolné, ale navíc lehčí než srovnatelné hodinky v ocelovém provedení. Váha vás vůbec velmi mile překvapí. Hodinky jsou na ruce cítit, ale nikterak nepřekáží. Titan se svým typickým barevným nádechem navíc působí velmi zajímavě.

Pokud jsme u předchozího modelu vyzdvihovali jeho připravenost na vodní sporty, pak u tohoto modelu tomu nebude jinak. Oproti předchozímu modelu navíc nabízí další finesy, které ocení nejen každý vodomilný uživatel. Základem je vodotěsnost do 200 m vodního sloupce. Hodinky tak budou dobrým doplňkem i pro potápěče využívající dýchací techniku. Zárukou udržení vodotěsnosti je šroubovací korunka, která brání náhodnému narušení a nelze ji omylem posunout.  Potápěč také ocení funkci rychlého rozšíření tahu. Jednoduchým vyklapnutím speciálního dílku lze tah rozšířit tak, aby bylo bezproblémové nasazení hodinek přes neopren. Tah navíc disponuje zaklapávacím systémem, který není možné náhodně rozepnout.

Traser P 6506 Commander 100 Titan


S
tejně jako předchozí model Super Sport, také Commandery nabízí praktické podsvícení. Základem je opět systém založený na technologii Trigalight. Ve zkratce lze říci, že jsou hodinky respektive  jejich indexy naplněny radioaktivním plynem Tritiem (třetí izotop vodíku) a ten poskytuje permanentní podsvícení na více jak 20 let (výrobce přímo garantuje 10 let). V noci tak nemusíte mít strach, že byste nemohli odečíst aktuální hodinu. Svítící indexy jsou aplikovány nejen na každou hodinu, ale také na všechny ručky a nechybí ani na lunetě. Navíc je 12. hodina barevně (oranžové podsvícení) odlišena od zbytku pro snazší orientaci. Pro lepší čitelnost je hodinkové sklíčko vybavenou antireflexní úpravou. Potěší také použití prakticky nepoškrabetelného safírového sklíčka.

Hodinky Tracer P 6506 Commander 100 Titan jsou určeny pro aktivní uživatele. Zejména ti ocení velkou odolnost, minimální váhu a bezesporu také vodotěsnost. Použitý systém permanentního podsvícení pak přijde vhod každému. Jedinou nevýhodou je tak vyšší cena, která ovšem koresponduje s výbavou hodinek. Navíc srovnatelné hodinky už vzhledem k použitému titanu jsou cenou citelně výše.

Traser P 6506 Commander 100 Titan

Barva ciferníku: Černá
Strojek: Quartz
Typ strojku: Ronda 715¨
Průměr: 43 mm
Pouzdro: Titan
Tah/Řemínek: Titan
Sklíčko: Safír
Vodotěsnost: 200 m¨
Záruka: 24 měsíců
Cena: 10 159 Kč

www.hodinky.cz

Traser P 6506 Commander 100 Titan

příloha_ovladnete_sva_data

Traser P 6506 Commander 100 Titan

Traser P 6506 Commander 100 Titan

Byl pro vás článek přínosný?