Hlavní navigace

Třetí generace tabletů Kindle Fire je na obzoru

3. 8. 2013

Sdílet

 Autor:
Jistě si pamatujete, že Kindle Fire byl vlastně spouštěčem levných tabletů a způsobil obrovskou záplavu zařízení, ze kterých můžeme vybírat dnes. Největším konkurentem Kindle Fire tedy není iPad, nýbrž takoví, jako Google Nexus 7 II. Jak bude vlastně vypadat nový Kindle Fire

Jistě si pamatujete, že Kindle Fire byl vlastně spouštěčem levných tabletů a způsobil obrovskou záplavu zařízení, ze kterých můžeme vybírat dnes. Největším konkurentem Kindle Fire tedy není iPad, nýbrž takoví, jako Google Nexus 7 II. Jak bude vlastně vypadat nový Kindle Fire?

Nedávné úniky informací hovoří o třech modelech s různě velkými displeji a rozdílnými specifikacemi. Nejmenší, sedmipalcový, Kindle Fire by měl být vybaven sedmipalcovým displejem s rozlišením 1920 x 1200 pixelů a zcela novým designem. Pohánět jej má zcela nový a velmi výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 800 spolu s grafickým čipem Adreno 330.

Větší tablet potom nabídne displej 8,9 palce s Retina rozlišením, stejným procesorem a grafickým čipem. Oba tablety nabídnou 2 GB operační paměti, Wi-Fi, fotoaparáty s rozlišením 8 megapixelů a speciálně upravený Android. 

příloha_ovladnete_sva_data

Třetí model má být jen mírně vylepšenou verzí současného tabletu Kindle Fire a bude tedy také nejlevnější. Novinky by se na trhu měly objevit někdy ke konci září za 200 až 300 dolarů.

 

Byl pro vás článek přínosný?