Hlavní navigace

Tři nové klasické telefony od Alcatelu

22. 9. 2014

Sdílet

 Autor: Alcatel Onetouch
Alcatel Onetouch uvedl na český a slovenský trh tři nové zástupce svých populárních tlačítkových telefonů. Modely 2007D, 2012D a 1035D jsou určeny zákazníkům, kteří od telefonu očekávají velkou klávesnici, jednoduché ovládání a dlouhou výdrž baterie.

Alcatel Onetouch uvedl na český a slovenský trh tři nové zástupce svých populárních tlačítkových telefonů. Modely 2007D, 2012D a 1035D jsou určeny zákazníkům, kteří od telefonu očekávají velkou klávesnici, jednoduché ovládání a dlouhou výdrž baterie.

Cenově dostupné telefony obsahují všechny základní funkce. Specialitou je funkce DualSIM pro vložení dvou SIM karet. Telefony 2007D a 2012D kromě toho umožňují připojit se i na internet nebo sociální sítě. Model 2007D nabídne klasické provedení a prodává se za 1190 Kč, zatímco telefony 2012D a 1035D charakterizuje véčková konstrukce a pořídíte je za 1490 Kč, resp. 790 Kč.

Alcatel Onetouch Alcatel Onetouch 2007D
Pod barevným displejem s úhlopříčkou 2,4 palce a rozlišením 240 × 320 bodů najdete klávesnici s velkými tlačítky pro snadné a rychlé psaní zpráv. Ačkoli nejde o chytrý telefon, připojíte se s ním i na internet nebo na sociální sítě Facebook a Twitter, a to prostřednictvím předinstalovaných aplikací. Další aplikace je možno stáhnout přes obchod AppStore. Nechybí ani budík, rádio, kalkulačka nebo kalendář. Menu je přitom intuitivní a přehledné i pro ty, kteří nejsou fanoušky nejnovějších technologií.

K výhodám novinky patří možnost používat dvě SIM karty najednou, a mít tak dvě mobilní čísla v jednom telefonu. Mobil obsahuje i bezdrátovou technologii Bluetooth pro připojení k jinému telefonu či handsfree sadě. Díky slotu na paměťové karty si můžete rozšířit vnitřní paměť telefonu využitelnou třeba pro ukládání fotek nebo mp3 skladeb. Model 2007D nabídne také fotografie v rozlišení 3 megapixely nebo možnost natáčet videa. V prodeji budou dvě barevné varianty – tmavě šedá a červená.

 

Alcatel Onetouch 2012D
Tento mobilní telefon véčkové konstrukce s metalickým rámečkem se vejde do kapsy, batohu nebo kabelky. Přístroj podporuje funkci dual SIM, je vybaven barevným displejem o úhlopříčce 2,8" s rozlišením 240 × 320 bodů. Vestavěná kamerka dokáže pořizovat fotografie v rozlišení 3 megapixely nebo natáčet krátká videa. Méně technicky zdatní uživatelé ocení přehledné menu, v němž najdou i internetový prohlížeč, přístup na Facebook a také obchod AppStore pro stahování dalších aplikací nebo her.

příloha_ovladnete_sva_data

Alcatel Onetouch V neposlední řadě je k dispozici funkce handsfree pro pohodlné telefonování v autě. Potěší také  bezdrátová technologie Bluetooth, s jejíž pomocí můžete sdílet například fotky nebo jiná data. Zařízení obsahuje také praktické FM rádio a mp3 přehrávač, díky čemuž si můžete na cestách zkrátit dlouhou chvíli. Paměť telefonu podporuje paměťové karty microSD o velikosti až 8 GB, kam lze uložit stovky vašich oblíbených hudebních skladeb. Vybírat opět můžete ze dvou barev – tmavě čokoládové a béžovo-zlaté.

Alcatel Onetouch 1035D
Jde o malý a lehký mobil s rozměry 93 x 45 x 16,5 mm a hmotností 75 gramů. Výhodou je prostorná klávesnice, nebo možnost poslouchat rádio či hudbu. Na příchozí hovor či zprávu vás upozorní vibrace nebo LED dioda na vnější straně přístroje. Snadnou orientaci v telefonu zajišťuje přehledné a intuitivní menu. I tento cenově dostupný model je vybaven funkcí DualSIM, díky které můžete využívat současně hned dvě telefonní čísla v jednom telefonu. Vše podstatné se odehrává na barevném displeji o úhlopříčce 1,8 palce s rozlišením 128 × 160 pixelů. Interní paměť telefonu slouží k ukládání kontaktů a SMS. Pomocí MicroSD karty, kam lze nahrát třeba oblíbenou hudbu, ale můžete rozšířit paměť až o 8 GB. Novinka je dostupná v bílé a tmavošedé barvě.

Byl pro vás článek přínosný?