Hlavní navigace

TrustPort uvede USB Antivirus 2010, nabídne i šifrování

7. 9. 2009

Sdílet

Během září a října uvede společnost TrustPort na trh nové verze svých bezpečnostních produktů. Jako první přicházejí na řadu TrustPort USB Antivirus 2010 a TrustPort U3 Antivirus 2010, mobilní řešení pro ochranu dat při práci s více počítači.

Produkty TrustPort USB Antivirus a TrustPort U3 Antivirus jsou určeny pro uživatele, kteří během dne pracují na několika počítačích, například v zaměstnání a v domácnosti, a svá data uchovávají na přenosném paměťovém médiu. TrustPort v tomto případě použil novou koncepci bezpečnosti, zmíněné produkty se totiž neinstalují na pevný disk počítače, ale přímo na paměťové médium, tedy USB flash disk či U3 smart disk.

TrustPort USB Antivirus 2010 a TrustPort U3 Antivirus 2010 poskytují stejně jako předchozí verze kompletní zabezpečení paměťového média proti virům a spywaru. Na flash disk či smart disk se podle dodavatele nepodaří nakopírovat žádný škodlivý kód.

V nové verzi budou data chráněna nejen před poškozením ze strany virů a spywaru, ale také před jejich čtením neoprávněnými osobami. K tomuto účelu slouží šifrovací modul, kterým dokáže citlivá data ukládat ve formě šifrovaných archivů. Odpadá tak riziko odcizení dat například při ztrátě flash disku. Vedle toho obsahují nové verze skartovací modul, umožňující nevratnou likvidaci již nepoužívaných, nicméně stále citlivých dat.

Byl pro vás článek přínosný?