Hlavní navigace

Týden: Budoucnost RFID

28. 6. 2009

Sdílet

Smrt Michaela Jacksona využívají autoři phishingu, Rapidshare bude muset zavést filtrování obsahu, data mining umožňuje předcházet podvodům... Pravidelný týdenní přehled bezpečnostních novinek z dalších webů IDG.cz.

Technologie RFID nabízí mnohem více než jen náhradu čárového kódu v obchodních řetězcích. Měli bychom v ní vidět primárně ne bezpečnostní rizika, ale podnikatelské příležitosti.

„Pokud se „internet věcí" stane skutečností, bude možné získat informace o spotřebním zboží a předmětech každodenního života a rozhodovat se podle toho. Například pan Procházka vidí cestou ve výtahu u jednoho ze svých kolegů kravatu, která se mu velmi líbí. Díky tomu, že kravata má vestavěnou RFID značku s unikátním identifikačním číslem.“

Podrobnosti:

BusinessWorld.cz

 

Internetoví podvodníci si všímají aktuálních událostí a ihned na ně reagují. Nemohli proto minout ani smrt Michaela Jacksona.

Podrobnosti:

PCWorld.cz

 

Služba pro sdílení souborů RapidShare sice v rozporu s prvními informacemi vyvázla bez pokuty, ale německý soud nařídil švýcarskému provozovateli zavést filtrování obsahu, který porušuje autorská práva.

PCWorld.cz

 

Data minining a text mining se dají používat k odhalování pojišťovacích a jiných podvodů, přípravy teroristických útoků i další trestné činnosti. Pomocí současných nástrojů lze analyzovat velké objemy dat, vytvořit z nich určitý model či skóre a na jejich základě predikovat budoucí chování...

Podrobnosti:

Computerworld.cz

 

Poznámka: Během prázdninových měsíců bude přehled novinek na dalších webech IDG.cz vycházet s delší frekvencí.

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?