Hlavní navigace

Uniklý ceník tabletů iPad Mini. Bude stát pod sedm tisíc?

16. 10. 2012

Sdílet

 Autor: © bloomua - Fotolia.com
Jedním z hlavních témat IT bulváru posledních dvou týdnů je 7palcová zmenšenina populárního tabletu iPad. Olej do plamenných debat přilil uniklý snímek ceníku jednotlivých verzí zařízení, který působí až podezřele optimisticky.

Ačkoliv sama společnost Apple žádnou z všudypřítomných zvěstí nepotvrdila, zahraniční technologické servery očekávají představení 7palcového iPadu Mini s téměř stoprocentní jistotou.

Specifikace iPadu Mini jsou známy pouze neoficiálně, nicméně i v případě nedávno představeného iPhonu 5 internet znal většinu podrobností s poměrně velkou přesností dlouho před slavnostním odhalením. Dle zvěstí by měl iPad Mini disponovat 7“ displejem a vnitřní pamětí o velikosti 8, 16, 32 nebo 64 GB. Samozřejmostí je přítomnost Wi-Fi adaptéru, dražší varianty by pak měly být vybaveny i modulem pro komunikaci přes mobilní sítě (spekuluje se, zda se bude jednat o technologii 3G nebo 4G).

A jak na tom bude iPad Mini s cenovou politikou? Německý blog Schimanke zveřejnil údajně uniklý snímek obrazovky zachycující formulář nesoucí ceny jednotlivých verzí. Jak se můžete sami přesvědčit, nejlevnější 8GB varianta by se měla prodávat již za 249 EUR (zhruba 6 200 Kč), nejdražší 64GB varianta potom za 649 EUR (zhruba 16 200 Kč).

Podle tvrzení serveru ZDNet však ceny působí až příliš optimisticky. Autor skeptického názoru argumentují tím, že by byl iPad Mini pouze (v přepočtu) o necelých 120 Kč dražší než konkurenční 8,9“ Kindle Fire, z jehož prodeje má výrobce Amazon dle vlastních slov sotva nějaký zisk. Naproti tomu svá zařízení cení Apple tradičně poměrně vysoko, tudíž by takto „levné“ zařízení vybočovalo ze zavedené cenové politiky.

Apple by měl dle předpokladů novinku oficiálně představit již za týden, 23. října.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Zdroj: Zdnet.comAllthingsd.comSchimanke.com

Byl pro vás článek přínosný?