Hlavní navigace

Upravte si Chrome podle sebe

29. 5. 2023

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Jediným kliknutím změníte svůj prohlížeč k nepoznání.

Proti oslnivě bílému rozhraní prohlížeče Chromu není co namítat. Ale pokud vám připadá trochu nevýrazné (nebo dokonce nudné), můžete si jeho vzhled už nějakou dobu přizpůsobit. Malé tlačítko s názvem Přizpůsobit Chrome, které se zobrazuje v pravém dolním rohu každé nové karty, vám umožní provést úpravy. A nyní to jde ještě snáz.

Nechali byste se operovat robotickým chirurgem?

Jak uvádí server The Verge, kliknutím na tlačítko Přizpůsobit Chrome se nyní otevře postranní panel s přednastavenými barevnými schématy a možnostmi motivů. Jde o úhlednější, méně vtíravé rozhraní, které vám oproti dřívějšku umožní konkrétněji vidět účinky vašich personalizačních rozhodnutí.

Barevných schémat je krom toho výchozího zatím 14, nastavit si však můžete i vlastní odstíny. Dál je pak na výběr 12 kategorií motivů, které však můžete rozšířit o vlastní umělecká díla nebo se poohlédnout po dalších v internetovém obchodě Chrome. 

příloha_ovladnete_sva_data

Pět nastavení Windows 11, která stojí za to hned změnit Přečtěte si také:

Pět nastavení Windows 11, která stojí za to hned změnit

Současná nabídka zahrnuje očekávané motivy, jako jsou krajiny, městské krajiny a geometrické umění, ale také díla od asijských a tichomořských ostrovanů, indiánů, LGBTQ+ komunity, latinskoamerických nebo černošských umělců. Další se mají objevit v průběhu roku. Nemůžete se rozhodnout pro konkrétní umělecké dílo v rámci kategorie? Můžete si nastavit, že vám je systém bude denně měnit.

Můžete také upravit několik dalších prvků, které se zobrazí na nově otevřené kartě, jako jsou zkratky či odkazy zobrazující se pod vyhledávacím panelem. Případně je můžete zcela vypnout. Přizpůsobení sice nejdou kdovíjak do hloubky, ale umožní vám do denně používaného softwaru otisknout kus sebe.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?