Hlavní navigace

Úsporný monitor Philips 225BL2

26. 7. 2010

Sdílet

 Autor:
Společnost Philips představila úsporný LCD monitor 225BL2 Briliance s detekcí uživatele.

MMD Monitors & Displays Czech Republic, dceřinná společnost Philips Displays a TPV, uvádí na český a slovenský trh LED displej Philips 225BL2 Briliance. Je to monitor orientovaný na vysokou úsporu energie, standardně by to mělo být podle výrobce až 70 %.

LED displej 225BL2 Briliance od společnosti Philips využívá inteligentní technologii PowerSensor, jež zjišťuje přítomnost uživatele a podle toho upravuje spotřebu energie. Díky tomu se monitor automaticky vypíná, když uživatel odejde od počítače. Zatímco doma si většinou lidé spotřebu energie hlídají, v zaměstnání už tak pečliví nejsou, a monitory nejednou zůstávají zbytečně zapnuté přes oběd, někdy dokonce i mimo pracovní dobu.

Díky úspornému LED podsvícení a funkci PowerSensor tak může 22" monitor 225BL2 s rozlišením 1680x1050 bodů ušetřit jednotlivcům i firmám nemalé částky za energie a ještě mohou mít dobrý pocit, že zbytečně nezatěžují životní prostředí (a u nás neplní kapsy ČEZu).

„Philips se snaží investovat velké prostředky do vývoje ekologicky šetrných technologií. Ale právě LED displej 225BL2 Briliance ukazuje, že to jsou dobře vynaložené peníze,“ uvádí Jiří Dubina, obchodní ředitel společnosti MMD Monitors & Displays Czech Republic, jež zastupuje značku LCD monitorů Philips v zemích střední a východní Evropy.

„PowerSensor vysílá neškodné infračervené signály a automaticky snižuje jas monitoru ve chvíli, kdy člověk odchází od stolu. Tím se šetří až sedmdesát procent energie a prodlužuje životnost monitoru. LED panely navíc vůbec nevyužívají rtuť, takže je celý monitor recyklovatelný a likvidovatelný bez následků na životní prostředí,“ vysvětluje Dubina.


Ekologicky šetrný displej od společnosti Philips přitom splňuje všechny nároky na kvalitu technologií a design. Obsahuje stylové ovládací prvky SmartTouch, vestavěný stereofonní zvuk pro multimediální zážitek, stejně jako pokrokovou technologii SmartImage zajišťující dokonalý zážitek z optimalizovaného a uživatelsky příjemného zobrazení.

Philips 225BL2


Technické parametry:

Typ LCD panelu: TFT-LCD

Nativní rozlišení: 1680 x 1050 při 60 Hz

Úhlopříčka: 22“

Spotřeba: 22,5 W (metoda testování EnergyStar 5.0)

Formát obrazu: 16:10

Odezva: 5 ms

Maximální jas: 250 cd/m2

Statický kontrast: neudáván

Hmotnost: 4,15 kg

Doporučená EU cena: 5500 Kč s DPH

Záruka: 36 měsíců

PowerSensor – vestavěný senzor osob zjišťující přítomnost uživatele

Technologie LED –lepší ovládání podsvícení, dokonalá reprodukce barev, ekologická šetrnost

Bez rtuti – ekologicky šetrný cyklus displeje od výroby až po likvidaci

Certifikace EPEAT Gold – garantuje, že nejméně 30 % plastů pochází z recyklovaných materiálů

SmartImage – analyzuje zobrazovaný obsah a poskytuje optimalizovaný výkon zobrazení

Nulový vypínač – vypíná monitor v libovolně nastavenou dobu

příloha_ovladnete_sva_data

Ovládací prvky SmartTouch – inteligentní ikony citlivé na dotek

Nastavení výšky o 70 mm – každý uživatel si může nastavit ideální pozici monitoru

Byl pro vás článek přínosný?