Hlavní navigace

Už i Huawei nabízí vlastní cloud pro synchronizaci dat, omezeně dokonce i zdarma

25. 4. 2018

Sdílet

 Autor: Huawei
Huawei představil novou službu – Huawei Mobile Cloud, osobní cloudové úložiště pro všechny uživatele zařízení Huawei. Služba umožňuje bezpečně ukládat a zálohovat osobní data tak, aby byla dostupná z celého světa. Úložiště funguje napříč zařízeními Huawei – ve smartphonech, noteboocích i tabletech. Služba není zadarmo.

Osobní informace, fotografie, videa a další data je možné automaticky zálohovat, a tak je lze snadno a rychle obnovit v případě, že uživatel ztratí nebo rozbije své zařízení.

Cloudové album uživatelům umožňuje nahrávat, prohlížet a upravovat fotografie napříč zařízeními Huawei. Cloud navíc dokáže rozpoznat fotografie a videa ze stejného časového období a zařadit je do jedné kolekce.

Pro ochranu dat v rámci Huawei Cloudu společnost používá systém šifrování mezi zařízeními, přístup k datům navíc uživatel získá pouze prostřednictvím svého Huawei ID.

příloha_ovladnete_sva_data

V současnosti je Huawei Mobile Cloud dostupný ve více než 150 zemích a oblastech, které zahrnují Evropu, Asii, Latinskou Ameriku, Střední východ, Afriku nebo Čínu, a tak ho může využít více než 200 milionů uživatelů Huawei.

V základní verzi je dostupný prostor pro data o objemu 5 GB. Prostor lze samozřejmě navýšit, a to už za poplatek. Je možno přikoupit 50, 200 případně 2048 GB. Poplatky pak začínají na 99 eurocentech za měsíc v případě 50GB verze a končí na 120 eurech v případě roční platby za 2 TB prostoru.

Byl pro vás článek přínosný?