Hlavní navigace

Velký kšeft: Tržby z cloudových tržišť dosáhnou na 45 miliard dolarů

30. 1. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Společnost Canalys odhaduje, že do roku 2025 vzrostou tržby cloudových tržišť na více než 45 miliard USD, což představuje 84% růst.

Cloudová tržiště se stávají stále rychlejší cestou na trh s technologiemi v čele s dodavateli cloudových služeb, jako jsou Alibaba, Amazon Web Services, Microsoft, Google a Salesforce, kteří do tohoto odvětví vkládají miliardy dolarů na vývoj.

„Cesta prostřednictví cloudových tržišť na trh je v plném proudu a žádný vedoucí prodejní kanál ji nemůže ignorovat,“ řekl Jay McBain, hlavní analytik společnosti Canalys.

Je pro vás u AI projektů zásadní rychlá návratnost investic?

„V prvních třech měsících pandemie vzrostl počet tržišť více než v předchozím desetiletí a stále roste,“ dodal.

Někteří dodavatelé softwaru, kteří jsou aktivní na tržištích, zejména dodavatelé kybernetické bezpečnosti, podle McBaina veřejně hlásí až 600% meziroční růst prostřednictvím tohoto kanálu.

Kromě toho poskytovatelé hyperškálovatelných služeb nyní hlásí rostoucí počet miliardových závazků zákazníků prostřednictvím kreditů na spotřebu podnikového cloudu, které se vztahují nejen na software. Velká cloudová tržiště snížila poplatky z 20 % až na 3 %, což prodejcům umožňuje financovat nabídky více partnerů uvnitř transakce.

Jak poznáte, že už s tím máte seknout Přečtěte si také:

Jak poznáte, že už s tím máte seknout

Soukromý kapitál financuje další miliardy do firem vyvíjejících tržiště, jako jsou AppDirect, Mirakl, Vendasta a CloudBlue, aby umožnil vznik stovek specializovaných tržišť pro různé odběratele, odvětví, zeměpisné oblasti, zákaznické segmenty, produktové oblasti a obchodní modely.

Cloud24

„Společnost Canalys konzervativně předpokládá, že do roku 2025 se téměř třetina nákupů na tržištích uskuteční prostřednictvím obchodních partnerů jménem jejich koncových zákazníků,“ uvedl hlavní analytik společnosti Canalys Alastair Edwards.

„Vzestup této cesty na trh představuje hrozbu pro prodejce i dvouúrovňovou distribuci. S tím, jak se prostřednictvím tržišť spotřebovávají složitější technologie, se však koncoví zákazníci obracejí také na důvěryhodné partnery, aby jim pomohli objevit, pořídit a spravovat nákupy na tržišti. Poskytovatelé hyperškálovatelných služeb si stále více uvědomují hodnotu obchodních partnerů, umožňují jim vytvářet nabídky prodejců na míru koncovým zákazníkům a podporují tok marží obchodních kanálů prostřednictvím svých tržišť. Cloudová tržiště hyperscalerů se díky tomu stávají rostoucí silou v globální distribuci IT,“ dodal Alastair Edwards.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Byl pro vás článek přínosný?